StoryEditor

Konope už nie je tabu - pomáha pri bolesti aj stuhnutosti pohybového aparátu

10.05.2024, 00:00

Pri konope boli preukázané pozitívne účinky na ľudský organizmus, ale dlhú dobu boli zanedbávané. Konopný olej či extrakt je ale možné využívať na pohybový aparát úplne legálne a bezpečne. Pokiaľ sa vám pri zvýšenej námahe, športe či s rastúcim vekom začínajú ozývať vaše kolená, chrbát alebo svaly, je potrebné sa zamerať na potrebnú starostlivosť, aby váš pohybový aparát plnil svoje poslanie. Tým správnym pomocníkom pre vás je práve prírodná kozmetika plná liečivých rastlín, minerálov a hlavne aj konope.

Konope je všestranná bylinka

V súčasnej dobe ľudia stále častejšie riešia svoje problémy prírodnou cestou a snažia sa vyhnúť syntetickým analgetickým zložkám. Konope je pre svoje blahodarné účinky na ľudské zdravie využívané už po stáročia. Asi najčastejšie sa využíva olej a extrakt z konopného semienka bohatý na rastlinné polyfenoly. Tie sú dvojakého typu – polyfenoly rozpustné v tukoch nájdeme v konopnom oleji,

Nezabudnite sa hýbať

Ak si stále chcete užívať aktívny život, ale cítite, že vás dlhodobé problémy s chrbtom a kĺbmi obmedzujú, je potrebné sa zamerať na správne aktivity, kvalitnú výživu a doplnkovú starostlivosť. Pri bolesti by ste sa predovšetkým nemali vzdávať športov a pohybu, pretože práve pohyb posilňuje svaly a preťahuje šľachy, ktoré kĺby obklopujú. Ku vhodným aktivitám pri preťažení kĺbov a natiahnutým svalom sa radí chôdza či plávanie.

Doprajte si aj masáž

Ako prevenciu či okamžitú pomoc si môžete dopriať aj masáž. Dobre zvolené masáže účinne odstraňujú stuhnutosť a bolestivosť svalstva. Navyše telu doprajete aj potrebnú mieru odpočinku a užijete si čas iba pre seba.

Dbajte na dostatok odpočinku a spánku

Rovnako ako samotný šport je aj následný relax dôležitý. Svaly a kĺby totiž potrebujú po namáhavej aktivite dostatočnú regeneráciu, aby mohli zase poriadne fungovať. A hlavne sa nič nemá preháňať, takže pokiaľ so športom a pohybom ešte len začínate, je odpočinok ešte dôležitejší. Začnite pozvoľna a postupom času pridávajte intenzitu a záťaž.

Kúpite výhodne na zlekarne.sk 

Osvedčená starostlivosť proti bolesti chrbta a svalov

Ak sa vaše kolená, bedrá, členky, chrbát alebo svaly začínajú čím ďalej tým viac ozývať, a to aj pri bežných situáciách, je potrebné sa postaviť týmto problémom čelom a nájsť riešenie, vďaka ktorému bude váš pohybový aparát opäť plniť svoje poslanie. Skvelým prípravkom, ktorý je vhodný pre seniorov, športovcov i osoby trpiace následkami sedavého či fyzicky náročného zamestnania je chladivé konopné mazanie Mentholka EXTRA, ktorá rýchlo a účinne uľaví pri problémoch s natiahnutými svalmi, stuhnutými kĺbmi i bolestiach chrbta. Originálna receptúra s konopným olejom, jedľou sibírskou a zmesou bylín spoľahlivo zregeneruje a uľaví od bolesti aj preťaženia a chladivý efekt mentolu príjemne osvieži unavený pohybový aparát. Konopné mazania značky Mentholka dostanete v lekárňach a zdravých výživách.

menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
02. jún 2024 01:10