Reklama

Towercom vyriešil problém so vzájomným rušením DAB+ vysielačov Suchá hora a Krížava

Po viac ako dvoch týždňoch sa podarilo operátorovi Towercom vyriešiť problém so vzájomným rušením vysielačov digitálneho rozhlasového vysielania DAB+ Suchá hora a Krížava o ktorom portál SatelitnáTV.sk okamžite informoval operátora a niekoľko dní na to aj čitateľov.
Pokračovanie nižšie:

Problém s rušením bol odstránený dnes o približne 13:50. Od tohto času by už mala jednofrekvenčná sieť (SFN) vysielačov Banská Bystrica – Suchá hora, Banská Bystrica – Laskomer, TVP Prievidza aj Žilina – Krížava fungovať bez problémov. Overiť signál si môžete kanáli 12A (223,936 MHz). S vašimi skúsenosťami s príjmom sa môžete podeliť s ostatnými v komentároch pod správou.

Operátor vyriešil problém výmenou DAB+ vysielača na jednej z lokalít. V priebehu aktuálneho, ale aj nasledujúceho týždňa, budú ešte prebiehať kontrolné merania vo vybraných lokalitách. „Spoločnosť Towercom si uvedomuje vzniknuté komplikácie a poslucháčom sa ospravedlňuje,“ uviedol dnes operátor vo vyjadrení.

Kompletný zoznam vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače, kde sa nachádza zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov, aj s ich aktuálnou ponukou.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Unás len robia ale nevedia Co jeden visielac rusí druhého hlavne ceské visielace rusia vizerá tak ako debilní towercom

  2. Na vychodnom slovensku by sa to nemohlo stať. Tu je len jeden vysielac s dosahom 10 km okolo vysielaca potom uz ziadny signal. A este 20 rokov nebude nic rusit lebo tu nic nepribudne. To iste bolo aj s DVB T ked to zacalo.

  3. U nás v přihraničním pásmu ve Velkých Karlovicích už je signál z Križavy po včerejší opravě bezproblémový jako před spuštěním Suché hory 13 dílků na radiu.cca dva týdny to bylo jen 6-7 dílků a teď už v lepší síle jak to včera opravili

  4. U mna stale horsie ako to bolo okolie Martina…
    Bez zlepsenia ide to na 50 percent..

    1. Majú to ešte merať. Možno ešte treba doladiť SFN. Mne sa to tiež dajako nepozdáva.

  5. V Turčianských Tepliciach zase bez výpadkov. Zajtra idem autom smerom na PD, tak dám vedieť ako po ceste medzi TR a PD.

  6. V Banskej Štiavnici ešte horšie ako predtým, signál žiaden. Prečo sa nespustí vysielač na Sitne?

Komentáre už nie sú povolené.