Na knižný trh prichádza pozoruhodná kniha „Warren and Bill“ od Anthonyho McCartena. Príznačný je aj podtitul knihy: Gates, Buffett a priateľstvo, ktoré zmenilo svet.

Knižné dielo sa zaoberá hlbokým partnerstvom dvoch podnikateľských legiend a skúma, ako ich jedinečné priateľstvo zmenilo podobu moderného sveta.

Od ich prvého rozmarného stretnutia v roku 1991, na ktorom hrali karty a nezáväzne žartovali, až po ich hlboké ponory do najpálčivejších globálnych problémov - toto rozprávanie nie je len kronikou udalostí, ale vykresľuje portrét vyvíjajúceho sa priateľstva. Počas hostín s nezdravým jedlom a golfových hier si Gates a Buffett nielen vymieňali obchodné postrehy, ale vytvorili aj víziu Nadácie Billa a Melindy Gatesovcov. Tá následne nasmerovala miliardy dolárov na boj proti chudobe, chorobám a nerovnosti.

Autor vo svojom rozprávaní skúma filozofické základy ich podnikateľského úsilia. Kladie kritické otázky o úlohe obrovského bohatstva v spoločnosti a morálnych imperatívoch, ktoré vedú bohatých k tomu, aby svoj majetok v istej forme vracali spoločnosti.

Kniha „Warren and Bill“ slúži ako presvedčivá pripomienka toho, ako sa priateľstvo založené na vzájomnom obdive a úcte môže stať hybnou silou spoločenských zmien. McCartenovo rozprávanie vyzýva čitateľov, aby sa zamysleli nad tým, ako dvaja z najbohatších jednotlivcov na svete nanovo definovali, čo znamená byť bohatý - nielen v peňažnom vyjadrení, ale aj vo veľkorysosti a globálnej zodpovednosti. V čase, keď vstupujeme do doby poznačenej vážnymi rozdielmi, je príbeh Warrena a Billa aktuálnejší ako kedykoľvek predtým. Nabáda nás, aby sme sa všetci zamysleli nad vplyvom našich činov a nad dedičstvom, ktoré sa rozhodneme zanechať.

Warren Buffett celebrates 50 years at Berkshire Hathaway
Neprehliadnite

Buffett ďalej hromadí hotovosť. Premeškal som veľa príležitostí, ale ľutujem len zopár, hovorí