Dalibor Dvorský už do juniorky nepôjde. Kde odohrá slovenský talent ďalšiu sezónu?

NHL

autor hetrik.sk

Dalibor Dvorský už do juniorky nepôjde. Kde odohrá slovenský talent ďalšiu sezónu?
Zdroj: nhl.com/blues

Po Jurajovi Slafkovskom a Šimonovi Nemcovi je práve on najväčším slovenským talentom, ktorý môže mať pred sebou hviezdnu kariéru v NHL.

Dalibor Dvorský nás o svojich kvalitách presvedčil počas uplynulej sezóny, keď žiaril v zámorskej juniorke OHL.


Osemnásťročný útočník zaznamenal za Sudbury Wolves v základnej časti a play-off celkovo 98 bodov za 48 gólov a 50 asistencií. Zároveň vytvoril nový slovenský strelecký rekord v súťaži.

Na MS v hokeji do 20 rokov 2024 vo Švédsku odohral za Slovensko 5 stretnutí, v ktorých strelil 3 góly a na ďalšie 3 asistoval.

Kam povedú kroky zvolenského rodáka v ďalšej sezóne? Jeho ciele sú celkom jasné

Čaká ma nováčikovský kemp a potom po lete hlavný, kde pôjdem s cieľom spraviť prvý tím St.Louis Blues, ak sa to nepodarí, mal by som ísť na farmu, už by som sa nemal vracať do juniorky, vyhlásil Dvorský v rozhovore s Tomášom Prokopom z Denník Šport.

Viem, že to nebude jednoduché, ale vzorom mi sú chalani ako Juraj Slafkovský so Šimonom Nemcom, ktorí tiež nič nedostali zadarmo, ale bojovali o svoju príležitosť, doplnil talentovaný mladík pre tlačovú agentúru SITA.

Dalibor Dvorský bol draftovaný do NHL v roku 2023 tímom St. Louis Blues. Na rad priešiel už v 1. kole z celkového 10. miesta.