Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dramatické chvíle v Pardubiciach. Na závodisku sa splašil kôň, vbehol do divákov a zranil aj dieťa

Na dostihovom závodisku v Pardubiciach sa v stredu popoludní splašil kôň bez jazdca. Preskočil plot a medzi divákmi zranil dvoch dospelých a dieťa.

08.05.2024 17:06
Pardubice dostihy Foto:
Ilustračná snímka: Na závodisku v Pardubiciach došlo k incidentu, keď kôň vbehol medzi divákov.
debata

Záchranári dieťa spoločne so zranenou ženou previezli do nemocnice, majú ľahké zranenia. Polícia na mieste vyšetrovala okolnosti prípadu a v pretekoch sa pokračovala. Podľa Dostihového spolku išlo o nešťastnú udalosť.

„Kôň stratil v priebehu pretekov jazdca a v priestore pred hlavnou tribúnou preskočil plot. Dopadol medzi divákov, kde postupne zranil troch ľudí – jedno dieťa, muža a ženu. Podľa mojich informácií ženu a dieťa previezli do nemocnice,“ uviedla pre idnes.cz hovorkyňa pardubickej polície Markéta Janovská.

SR Dostihy 31. Slovenské derby BAX Čítajte viac Obrovské peniaze v dostihoch: Slovák kúpil koňa za tritisíc, mohol ho predať za milión

Zranená žena mala byť zamestnankyňa bezpečnostnej služby na závodisku. Kôň ju kopol do hlavy, keď skočil do víťaznej uličky. Muž, ktorého lekár ošetril na mieste, mal pravdepodobne zranený členok.

„Na konci dostihov v cieľovej rovinke jeden z koní z ničoho nič skočil medzi divákov. Niektorí sa ho snažili zastaviť, lenže bol rozbehnutý. Objavilo sa dieťa na ceste a kôň ho kopol. Bežal ďalej a dieťa bezvládne ležalo. Hneď sa k nemu zbehli ľudia a kričali, že je potrebná záchranka,“ opísala udalosť redaktorka idnes.cz.

Incident priebeh dostihového popoludnia výraznejšie nenarušil. Po príchode záchranárov sa v pretekoch pokračovalo.

debata chyba
Viac na túto tému: #dostihy #Pardubice