Denník N

USA dali Slovensku tretiu facku prípravy. Päť dôležitých správ z generálky na MS v hokeji

Slovenský hokejový reprezentant Samuel Hlavaj. Foto – TASR/Martin Baumann
Slovenský hokejový reprezentant Samuel Hlavaj. Foto – TASR/Martin Baumann

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Generálka Slovenska na hokejové MS proti USA (2:6) sa práve skončila a päť hráčov na oboch stranách sa ide tradične zhostiť exhibičných trestných strieľaní. Prvý z nich je – Juraj Slafkovský.

Fanúšikovia vstávajú zo sedadiel, aj keď on sa ešte len chystá na svoj nájazd. Ľudia kričia a držia mobily v rukách, aby si tento moment natočili.

Nájazdy však presne zdokumentovali vývoj posledného prípravného zápasu: prví traja slovenskí hráči ani nevystrelili, štvrtý Daňo netrafil bránu a aspoň piaty Nemec preveril brankára.

Naopak, Američania poľahky dostali za brankára Tomeka tri puky. Na trestné strieľania vyhrali 3:0, podobne výrazne ako celý zápas.

Slováci odohrali v priebehu mesačnej prípravy osem zápasov a štvrtýkrát prehrali. Predtým nestačili na Nemecko (3:7) a dvakrát na Česko (2:4 a 1:4). Zdolali však dvakrát Švajčiarsko (3:0 a 5:3), raz po predĺžení Nemecko (5:4pp) a nedávno outsidera z Poľska (6:1).

Hoci ide stále len o prípravu a výsledky budú podstatné až v Ostrave, zápas tri dni pred ostrým štartom MS v hokeji upozornil na päť dôležitých aspektov.

Mladí lídri

Prvou správou je, že Juraj Slafkovský

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Hokejová reprezentácia

Juraj Slafkovský

MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie