Denník N

Slafkovský bol hviezda tribún, aj keď „vymýšľal somariny“. Šatan prezradil, prečo vyradil Lantošiho

Slovenskí hokejisti Juraj Slafkovský (20), Šimon Nemec (17), Marek Hrivík (27) a Martin Fehérváry (42). Foto – TASR/Martin Baumann
Slovenskí hokejisti Juraj Slafkovský (20), Šimon Nemec (17), Marek Hrivík (27) a Martin Fehérváry (42). Foto – TASR/Martin Baumann

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

🏒 Denník N na MS v hokeji: V dejisku sú reportéri Štefan Bugan a Michal Šášky, s ktorými moderátori Pavol Kliment a Jana Sedláková nahrávajú podcast Bugan a Šášky z MS. Každý deň pripravíme aj newsletter 300 slov z MS, ktorý vychádza aj ako podcast. Po každom slovenskom zápase prinášame Panel expertov. Pozrite si hlavnú stránku MS v hokeji.

Keď padlo meno Juraj Slafkovský, tribúny bratislavského štadióna burácali. Či už zaznelo vtedy, keď dal gól Američanom, alebo keď sa len chystal na záverečné trestné strieľanie, alebo ešte keď iba hlásateľ čítal zostavy.

Dvadsaťročný hokejista má ťažké postavenie. Napriek mladému veku má byť lídrom a ťahúňom tímu na MS, no zároveň sa od neho čaká, že bude pravidelne baviť fanúšikov aj mimo ľadu.

Do reprezentácie a na európsky ľad sa vrátil prvýkrát od MS 2022, teda po 712 dňoch. Stačilo 18 minút 1. tretiny, aby skóroval a znížil stav stretnutia na 1:2.

Slovenský tím napokon prehral generálku na šampionát s USA 2:6.

Horšie to už nebude

Slafkovský bol po zápase pred novinármi uvoľnený, rypol si aj do rozhodcov, no vysokú prehru s Američanmi zhodnotil jednou stručnou vetou:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Hokejová reprezentácia

Juraj Slafkovský

MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie