Firma SenseTime, popredný čínsky gigant v oblasti umelej inteligencie, nedávno predstavila svoj najnovší model SenseNova 5.0. Tento model hneď po uvedení na trh zaujal médiá, pretože prekonáva aj tie najvýkonnejšie jazykové modely, ako napríklad GPT-4 Turbo od OpenAI.

SenseNova 5.0 sa odlišuje od konkurencie vďaka svojej obrovskej tréningovej súprave dát a hybridnej expertnej architektúre. Bol trénovaný na viac ako 10 TB tokenov, čo mu dáva hlboké znalosti v oblasti jazykov, matematiky, logiky a programovania. Vďaka tomu exceluje v rôznych úlohách, ako je tvorba kreatívnych textov, logické uvažovanie a porozumenie obrázkom.

ChatGPT
Neprehliadnite

Fei-Fei Li zakladá startup zameraný na AI, ktorá bude uvažovať ako človek

Jednou z kľúčových výhod SenseNova 5.0 je jeho rýchlosť spracovania. Model je navrhnutý tak, aby fungoval priamo na zariadení, čo umožňuje bleskové spracovanie informácií a bezproblémovú integráciu do rôznych aplikácií. To ho robí ideálnym pre použitie v mobilných zariadeniach, tabletoch a VR okuliaroch.

SenseTime už implementuje SenseNova 5.0 v rôznych riešeniach pre podniky v oblasti financií, zdravotníctva, verejnej správy a programovania. Model prináša značné úspory nákladov a zefektívňuje procesy v týchto odvetviach. Prvé výsledky od zákazníkov ako Kingsoft Office, Haitong Securities, Xiaomi Group a China Literature Group hovoria o revolučnom vplyve SenseNova 5.0 na ich fungovanie.

Ďalšie dôležité správy

WA 42 archív San Francisco - Na archívnej snímke zo 14. novembra 2023 výkonný riaditeľ spoločnosti OpenAI, ktorá je za generatívnym modelom umelej inteligencie ChatGPT, Sam Altman, gestikuluje počas summitu APEC v San Franciscu. Rada riaditeľov spoločnosti OpenAI v piatok 17. novembra 2023 nečakane odvolala výkonného riaditeľa Sama Altmana. Vo funkcii ho dočasne nahradí technologická riaditeľka Mira Muratiová. Rada riaditeľov uviedla, že Altman stratil jej dôveru, a preto nemôže pokračovať vo ve
Neprehliadnite

GPT-4 je „trápny model“ AI. Sam Altman z OpenAI sľubuje zásadný pokrok s nástupom GPT-5