Presne pol roka po predstavení predošlej piesne, prichádza Živá voda, intímna a hlboká projekcia najskrytejších Zuzaniných emócií – bolesti, obáv, ale, najmä nádeje a vďaky. "Živá voda je venovaná tým, ktorí pri mne stáli v ťažkých chvíľach, keď som sa pred piatimi rokmi liečila z hlbokej depresie. Dodávali mi odvahu, silu a lásku, "nosili ma na rukách", kým som opäť nevedela kráčať sama," hovorí o pesničke Zuzana Smatanová.

"Všetci v živote potrebujeme takých ľudí, nech vieme,vže v tom nie sme sami, a že aj vďaka nim to celé ide ľahšie. Touto pesničkou symbolicky uzatváram album Rozprávač, ktorý je pre mňa najintímnejším albumom v mojej diskografii. Živú vodu som napísala a produkovala ja, a na nahrávanie som si pozvala muzikantov ako Martin Valihora - bicie, Martin Gašpar - basa, Peter Kunzo – klavír. Aranžmány sláčikov som robila spolu s Milanom Adamcom, naživo ich nahrali: Jan Pospíšil, Martin Prievalský, Peter Dvorský, Rudolf Patrnčiak, Lenka Pospíšilová, Július Szászi a Milan Adamec. O zvukový mix a dizajn sa postaral tradične Ivan Jombik," dodala Zuzana.

"O videoklipe som mala jasnú predstavu už od vzniku pesničky. Chcela som natáčať mimo Slovenska, oblečený mať netypický kostým, a slobodne jazdiť krajinou na skateboarde. Oslovila som Jakuba Gulyása, s ktorým spolupracujem dlhodobo, a spolu sme sa vybrali na Madeiru."

"Za štyri dni sme prejazdili celý ostrov a vyberali sme vhodné lokácie. Absolvovala som pred natáčaním päťminútový kurz jazdenia na surfboarde, ktorý je akoby náročnejším skateboardom, a išli sme na to. Nemala som s tým žiadnu skúsenosť, preto som bola zvedavá, ktorý deň bude ten, kedy spadnem a niečo si zlomím. Nič také sa nestalo, naopak, neuveriteľne ma to bavilo. Surfboard predstavuje v klipe symboliku našej cesty životom. Niekedy to ide ľahko, niekedy ťažko, občas strácame rovnováhu, niečo ustojíme, občas z neho spadneme, ale je dôležité znova naň naskočiť, poučiť sa, a pokračovať ďalej. Krásny farebný kabát som mala od návrhárky Lenky Sršňovej, a baranicu od výrobcu z Ukrajiny," dodala speváčka.

Ako obvykle, Zuzana pre svojich fanúšikov aj tento rok chystá veľa noviniek. V najbližších dúoch zverejní termíny nabitého koncertného leta 2024, v rámci ktorého odohrá aj špeciálny koncert pod hradom Ľubovňa. Pripravuje tiež už tradičný koncert na záver sezóny v Stars auditoriu v Bratislave.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol manažér Zuzany Smatanovej, Pavol Smolka.