Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smutná správa z Južnej Ameriky. Zomrel tréner, ktorý doviedol Argentínu k prvému titulu majstrov sveta

Futbalový svet smúti. Legendárny tréner Cesar Luis Menotti zomrel. Muž, ktorý doviedol reprezentáciu Argentíny k prvému titulu majstrov sveta na domácej pôde v roku 1978 sa dožil 85 rokov.

05.05.2024 21:38 , aktualizované: 21:51
Cesar Luis Menotti Foto:
Cesar Luis Menotti bol v Argentíne uznávanou trénerskou kapacitou až do konca života.
debata (4)

V spomínanom pamätnom finálovom zápase majstrovstiev sveta zdolala Argentína v Buenos Aires výber Holandska 3:1 po predĺžení.

Menotti zomrel v nedeľu po tom, čo bol mesiac hospitalizovaný. „Argentínska futbalová asociácia s poľutovaním oznamuje s veľkým zármutkom smrť Cesara Luisa Menottiho, bývalého trénera majstrov sveta z Argentíny,“ uviedla vo vyhlásení argentínska federácia.

Lionel Messi a Luis Suarez Čítajte viac Fenomenálny Messi. Šesťgólová smršť Interu Miami v druhom polčase a dva rekordy MLS

Počas hráčskej kariéry bol útočníkom a dostal prezývku El Flaco, čiže kostlivec, pre jeho vysokú a veľmi chudú postavu. Pôsobil v argentínskym tímoch Rosario Central, Racing Club a Boca Juniors.

Svojho času nastupoval po boku legendárneho Pelého v brazílskom Santose krátko vyskúšal aj pôsobenie v USA v mužstve New York Generals.

Trénerskú dráhu začal v klube CA Huracán, ktorý v roku 1973 priviedol k prekvapivému majstrovskému titulu. Keď bola Argentína na MS 1974 vyradená vo štvrťfinále, bol povolaný na lavičku národného tímu.

1. Diego Maradona Čítajte viac Zvrat vo vyšetrovaní Maradonovej smrti. Nové dôkazy odhalili, že legendu nezabili lekári. Čo teda?

Okrem zisku titulu majstrov sveta sa preslávil aj tým, že za jeho pôsobenia začal svoju kariéru v reprezentácii aj Diego Maradona. Na MS 1978 sa síce v 17 rokoch do nominácie nedostal, ale o štyri roky neskôr v Španielskou už bol ústrednou postavou.

V Španielsku však cesta Menottiho pri reprezentácii skončila vo štvrťfinále a bol vyhodený. Neskôr pôsobil aj v elitných španielskych kluboch ako FC Barcelona či Valencia. Na klubovej úrovni však výraznejší úspech nedosiahol.

Takto sa zmenili futbalové hviezdy 80. a 90. rokov Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Máme pre vás zlú správu - aj futbalové legendy...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #argentínska futbalová reprezentácia #Cesar Luis Menotti