Nemal najlepšiu sezónu, ale môže vyhrať MS. Pred rokmi mu dal lekciu O'Sullivan

Kyren Wilson sa teší z postupu do finále MS v snookri 2024.
Kyren Wilson sa teší z postupu do finále MS v snookri 2024. (Autor: TASR/ PA via AP)
Sportnet|5. máj 2024 o 09:45

MS v snookri budú mať premiérového víťaza.

SHEFFIELD. Keď pred štyrmi rokmi nastúpil vo svojom prvom finále na MS v snookri, doľahla na neho nervozita. Úvodnú hraciu časť prehral jednoznačne 2:6.

Postupne sa Kyren Wilson zlepšoval, dokázal znížiť skóre na 8:10, no následne získal Ronnie O'Sullivan osem frejmov v sérii a bolo rozhodnuté.

V predošlých dvoch rokoch stroskotal Wilson už v druhom kole, no tentokrát to opäť dotiahol až do finále. V semifinále zdolal Davida Gilberta 17:11.

Tento zápas tak trochu pripomenul práve súboj Wilsona s O'Sullivanom. Ešte na začiatku tretej hracej časti bolo skóre vyrovnané 9:9, no z nasledujúcich desiatich frejmov išlo až osem na konto 32-ročného Angličana.

"Dave je výborný hráč, dokáže triafať neuveriteľne dobre. Ja som sa len musel snažiť zabrániť mu, aby sa dostal do tempa," povedal Wilson.

V súboji o víťaznú trofej sa stretne s Walesanom Jakom Jonesom, ktorý zdolal Stuarta Binghama 17:12. Práve Bingham bol jediný zo semifinalistov, ktorý vo svojej kariére už triumfoval na majstrovstvách sveta.

VIDEO: Zábery z posledného frejmu zápasu Jak Jones - Stuart Bingham

"To, ako prechádzam turnajom je šialené a úplne nečakané. Nemyslím si, že som hral nejako obzvlášť dobre, ale poradilo sa mi postúpiť," uviedol.

Jones má za sebou dlhú cestu do finále a pokiaľ uspeje aj v ňom, stane sa prvým hráčom od roku 2005, ktorý to z kvalifikácie dotiahol až k titulu. Naposledy sa to podarilo pred 19 rokmi Shaunovi Murphymu.

Miernym favoritom je však skúsenejší Wilson.

"Do MS som nevstupoval po najlepšej sezóne a zrazu všetci hovoria, že som favoritom. Som to ja, kto musí zvládnuť tento tlak," dodal.

MS v snookri 2024

Semifinále:

Kyren Wilson (Ang.-12) - David Gilbert (Ang.) 17:11

Jak Jones (Wales) - Stuart Bingham (Ang.) 17:12

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»Nemal najlepšiu sezónu, ale môže vyhrať MS. Pred rokmi mu dal lekciu O'Sullivan