Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Máte zlé trávenie a cítiť vám z úst? Rýchlo si namiešajte tento nápoj

(Zdroj: GettyImages)

Čistí telo, zlepšuje celkové zdravie a dokonca spaľuje tuky. Takúto silu v sebe ukrýva nápoj, v ktorom sú len dve ingrediencie. Je to teplá voda a citrónová šťava.

Horúcemu citrónovému nápoju sa  pripisujú zoštíhľujúce vlastnosti. Dôvodom je kyslosť, ktorá vraj spaľuje tuky. Okrem toho má alkalizujúci účinok. Citrón je totiž bohatý na vitamín C a antioxidanty, ktoré prispievajú k zdraviu celého tela, uvádza sa na steptohealth.com. Odborníci odporúčajú popíjanie tohto nápoja aj na zmiernenie nepríjemných pocitov, ako napríklad bolesť hrdla. Je to kvôli jeho biocídnym, antibakteriálnym, antimikrobiálnym a antiseptickým vlastnostiam. Eliminuje totiž choroboplodné zárodky, ktoré spôsobili nepohodlie.

Výhody citrónového nápoja

Aby ste z nápoja vyťažili maximum, mali by ste použiť prírodnú, čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu. Voda na jeho prípravu by mala byť vlažná. Ak je teplota príliš vysoká, môže zničiť enzýmy a živiny, ktoré sa v citróne nachádzajú. Niektorí ľudia sú presvedčení, že pitie  citrónovej šťavy na prázdny žalúdok nakopne imunitný systém a podporí aj správne vyprázdňovanie. Je však potrebné si uvedomiť, že nejde o žiaden všeliek. Je to len doplnok zdravého životného štýlu. Aby bol človek naozaj zdravý, okrem jeho popíjania, by mal jesť vyváženú stravu, viac sa hýbať a vyhýbať sa zlým životným návykom, napríklad pitiu alkoholu či fajčeniu. Aké sú teda výhody citrónového nápoja?

1. Zlepšuje trávenie

Ak máte problémy s trávením jedla, ktoré vám zaťažuje žalúdok, pomôže vám teplý citrónový nápoj. Odstráni celkové nepohodlie, pocit slabosti a nafukovanie.

2. Bojuje so zápchou

Tí, ktorí majú črevné problémy a zápchu, si môžu vychutnať výhody konzumácie teplej citrónovej šťavy každé ráno pred raňajkami. Podporí pohyb stolice a zároveň telo dôkladne hydratuje.

3. Lieči zápach z úst

Halitóza je veľmi častým problémom spôsobeným baktériami, ktoré sa hromadia v ústach. Citrón znižuje zápach. Keď nápoj vypijete, vypláchnite si ústa teplou vodou, aby kyselina nenarušila zubnú sklovinu.

4. Posilňuje imunitný systém

Citrón je nabitý antioxidantmi a vitamínom C, ktorý je známy ako najobľúbenejšia živina pri prevencii a liečbe prechladnutia a akýchkoľvek vírusových alebo bakteriálnych ochorení. Zlepšuje tiež fungovanie tráviaceho systému, pretože jeho kyseliny a enzýmy sa miešajú s tými v žalúdku a uľahčujú procesy rozkladu potravy. Ako keby to nestačilo, citrón môže tiež znížiť napätie v bruchu. Keď ste v strese, hladina tohto vitamínu sa prudko znižuje a človek je náchylný na rôzne ochorenia. Aby ste tomu zabránili, nie je nič lepšie, ako piť teplú citrónovú šťavu ráno. Toto ovocie je skvelým pomocníkom aj v prípade, že vás bolí hrdlo. Šťavu z neho stačí zmiešať  s lyžicou medu a počas dňa kombinovať s bylinkovými čajmi.

5. Zlepšuje stav pokožky

Opäť ide o vitamín C. Má totiž schopnosť produkovať kolagén. Zlepšuje zdravie pokožky a zabraňuje predčasnému starnutiu. Veľkú zásluhu na tom majú samozrejme aj antioxidanty. Ak okrem citrónového nápoja začnete piť väčšie množstvo vody, vaša koža sa vám poďakuje.

Prečo piť nápoj každý deň?

- čistí črevá
- nakopne imunitu
- zmierňuje bolesti hlavy
- hydratuje
- reguluje metabolizmus
- odstráni hlien
- eliminuje zápchu
- osvieži dych
- zlepší náladu
- zatočí s opicou
- detoxikuje telo

Viac o téme: CitronCitronova voda
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9