Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili

Tomáš Tatar (foto: X/Seattle Kraken)

Slovenský útočník Tomáš Tatar síce nemá v NHL zmluvu pre budúci ročník, ale po rozpačitej sezóne v Colorade a Seattli neprichádza na majstrovstvá sveta s cieľom vylepšiť si pozíciu v rokovaniach. Možnosť reprezentovať svoju vlasť berie za česť.

„Vôbec to tak neberiem. Mám rozjednané nejaké veci, o budúcnosť sa nebojím. Chystáme sa teraz na majstrovstvá, musíme sa sústrediť na to a nie na zmluvy. Sme tu na to, aby sme stmelili kolektív, do Ostravy prišli naozaj pripravení a zvládli úvod turnaja,“ cituje Tatara šport.sk.

Slovensko zo zámoria posilňujú aj hráči, ako Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Martin Pospíšil či Martin Fehérváry. To vytvára väčší tlak na úspechy. Ten si uvedomujú aj samotní hráči. Veterán z Dubnice to však neberie ako zlú vec.

„Mať tlak je privilégium, každý hráč pri tom rastie, je výnimočné, keď to môžete zažiť. Máme väčšie méty, ale chceme ísť od zápasu k zápasu a uvidíme, kam nás to dostane,“ skonštatoval Tatar.

Článok pokračuje pod reklamou

Ešte pred štartom turnaja čaká na Slovensko prípravný zápas proti Spojeným štátom americkým. Tie patria medzi popredného ašpiranta na zlato, keď v jeho zostave nájdeme množstvo hviezd NHL. Tatar sa na konfrontáciu teší a prezradil, prečo toľko hviezd prijalo pozvánku od USA Hockey.

„Taký silný výber Ameriky som už dlho nevidel. Bolo im vraj povedané, že ak chcú hrať turnaj štyroch krajín, musia prísť. Vyzerajú byť naozaj silní, aj my máme silné mužstvo. Bude to dobrá skúška a rýchly hokej. Určite nás to otestuje. Je super, že ešte pred začiatkom turnaja máme takýto zápas,“ povedal Tatar.

Turnaj štyroch krajín by mal byť turnajov najlepších proti najlepším, ktorý sa uskutoční pod záštitou NHL vo februári 2025. Okrem USA sa ho zúčastnia aj výbery Kanady, Fínska a Švédska. O rok neskôr sa uskutoční olympiáda znova aj s hráčmi z NHL.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies