Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krutá diagnóza pre susedov. Na EURO pôjdu bez najväčšej hviezdy, pretrhla si kolenné väzy

Rakúsky futbalový reprezentant Xaver Schlager z RB Lipsko sa pre zranenie nepredstaví na majstrovstvách Európy v Nemecku.

04.05.2024 19:42
Xaver Schlager Foto:
Rakúšan Xaver Schlager v bolestiach.
debata

V piatkovom zápase 32. kola nemeckej Bundesligy proti Hoffenheimu (1:1) si pretrhol kolenné väzy. Stalo sa tak po pošmyknutí v bežeckom súboji s Andrejom Kramaričom. Dvadsaťšesťročný stredopoliar sa v nedeľu v Innsbrucku podrobí operácii, jeho rekonvalescencia by mala trvať približne šesť mesiacov.

V tejto sezóne odohral 29 ligových zápasov, v ktorých si pripísal päť asistencií. K tomu pridal osem štartov v Lige majstrov, pripomenula agentúra DPA. Rakúšania sa na EURO predstavia v základnej D-skupine spolu s Francúzskom, Holandskom a Poľskom.

Rakúšania považujú Schlagera za veľmi dôležitý kúsok do mozaiky základnej zostavy trénera Ralfa Rangnicka.

Futbalisti KFC Komárno. Čítajte viac Veľká sláva na juhu Slovenska. Komárno si vybojovalo historický postup medzi elitu

Hoci Schlager bol po dlhom ošetrovaní na trávniku vystriedaný, jeho tréner Marco Rose ešte neskoro večer vyžaroval optimizmus. „Zatiaľ je v poriadku,“ povedala Rose. „Xaver stojí dobre na nohách. Musíme podstúpiť röntgenové vyšetrenie a potom snáď bude všetko jasné,“ cituje Roseho Krone.

No a od sobotňajšieho popoludnia už všetko jasné bolo. Ako informoval RB Lipsko, Schlager bude mimo hry niekoľko mesiacov. Rakúšan utrpel takéto zranenie už počas svojho pôsobenia vo VfL Wolfsburg. V tom čase však mal postihnuté pravé koleno – a vtedy bol mimo trávnikov dlhých 154 dní.

Jedenástka hviezd, ktoré na Euro 2024 neuvidíme Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Európsky šampionát 2024 je za dverami, mnoho...
debata chyba
Viac na túto tému: #ME vo futbale 2024