Kráľ Karol III. a ďalší poprední členovia kráľovskej rodiny urobili zásadné rozhodnutie, zasiahne aj charitu

Alžbeta II. mala záštitu nad 492 organizáciami, zatiaľ čo jej syn a nástupca bol ako princ Charles patrónom 441 skupín a Camilla takto podporovala 100 organizácií.

04.05.2024 18:46
Britain Royals Trooping the Colour Foto: ,
Zľava: Princezná Anne, princ William, jeho manželka, princezná Kate a ich deti princ George, princezná Charlotte a princ Louis a kráľ Karol III. a jeho manželka, kráľovná Camilla, princ Edward a jeho manželka, vojvodkyňa Sophie sledujú prelet letky z balkóna Buckinghamského paláca.
debata

Britský kráľ Karol III. a ďalší poprední členovia kráľovskej rodiny sa vzdajú patronátu nad takmer 200 dobročinnými a inými organizáciami. Je to výsledok preskúmania ich spojenia s viac ako 1000 skupinami, oznámil v sobotu Buckinghamský pa­lác.

Hodnotenie uskutočnili po smrti kráľovnej Alžbety II. s cieľom preskúmať všetky organizácie, s ktorými bola zosnulá panovníčka, Karol III. a jeho manželka kráľovná Kamila spojení, a to buď ako prezidenti, alebo patróni.

kate Čítajte viac Princezná Charlotte oslavuje 9 rokov, nové foto nechýba! Krásne vlasy po mame, má ich už niže pása

Alžbeta II. mala záštitu nad 492 organizáciami, zatiaľ čo jej syn a nástupca bol ako princ Charles patrónom 441 skupín a Camilla takto podporovala 100 organizácií. Po revízii si kráľ s manželkou patronát ponechali alebo ho odovzdali iným členom rodiny len v prípade zhruba 830 skupín.

Organizácie v Británii sa môžu uchádzať o kráľovského patróna, ktorý im pomôže propagovať ich prácu a získať uznanie pre ich výsledky, priblížil Reuters.

louis Čítajte viac OBRAZOM: Fakt podarené! Ak ide o veselé grimasy, princ Louis je originál. Top zábery z uplynulého roka, syn Williama a Kate oslavuje 6 rokov

Takúto záštitu si udržia napríklad Kráľovská britská légia, najväčšia dobročinná organizácia poskytujúca podporu príslušníkom ozbrojených síl a ich rodinám, organizácia na ochranu zvierat Dogs Trust či organizácia na ochranu prírody Wildlife Trusts.

So závermi revízie oboznámia príslušné organizácie budúci týždeň, keď si v krajine pripomenú prvé výročie korunovácie Karola III., doplnil palac.

Bozk pre šťastie? Princezná Kate gratuluje...
Princ William a jeho manželka Kate, princezná z...
+14Princezná Kate z Walesu a princ William z...
debata chyba
Viac na túto tému: #kráľ Karol III.

+ Pokúste sa na nejaký čas vynechať mliečne potraviny, pomôže vám to.
Vedomé vynakladanie peňazí zlepšuje nielen...

+ Zhoršuje sa vám zrak, pravdepodobne pozeraním do monitoru počítača.
Ak chcete investovať, poraďte sa s...