Spustenie viacerých aplikácií AI si bude vyžadovať na rôznych zariadeniach prísnejšie požiadavky na batériu. „Nikto nemôže ponúknuť batériu s dlhšou výdržou ako Enovix,“ povedal Raj Talluri, CEO spoločnosti v konferenčnom hovore po oznámení kvartálnych hospodárskych výsledkov 2. mája.

„Dosiahli sme príjmy 5,3 milióna dolárov v prvom štvrťroku, čo je nárast z 21-tisíc dolárov v prvom štvrťroku roku 2023,“ pochválil sa šéf Enovixu investorom. Firma dokázala prekonať aj očakávania trhových analytikov, ktorí Enovixu predikovali tržby v rozmedzí 3,5 až 4,5 milióna dolárov. Firma pripisuje enormné zvýšenie tržieb nadpriemerným predajom batérií dodaných zákazníkom v oblasti IoT (internet vecí). IoT zariadenia sú úzko spojené s aplikáciami AI. Vyžadujú efektívne spracovanie dát a vysokú spoľahlivosť, čo sú presne oblasti, v ktorých môžu batérie Enovix vyniknúť.

„Vyššie príjmy a produktový mix pomohli spoločnosti dosiahnuť po prvýkrát v histórii kladné hrubé marže,“ píše sa v hospodárskom reporte spoločnosti.

„Naším cieľom je významné zníženie fixných nákladov o viac ako jednu tretinu, alebo viac ako 35 miliónov dolárov ročne do konca tohto roka, hovoril ďalej o plánoch šéf spoločnosti. Firma plánuje postaviť novú továreň na výrobu batérii v Malajzii, aby stíhala pokrývať budúci dopyt.

Virtual Reality (VR) Headset
Neprehliadnite

Investičné príležitosti súvisiace s umelou inteligenciou ešte len prídu

„Poprední výrobcovia smartfónov sú nadšení z našej palety výrobkov a snažia sa nastaviť s nami dlhodobé vzťahy, aby patrili medzi dlhodobých používateľov našej batérie. Šiesti z ôsmich najväčších svetových výrobcov smartfónov (ktorí spoločne predstavujú približne sedem miliárd dolárov celkovo dostupného trhu) dostanú od nás vzorky, ktoré začneme odosielať v druhom štvrťroku,“ sľubuje Enovix.

Analytik spoločnosti Oppenheimer Colin Rusch označil Enovix za „nedocenenú hru s umelou inteligenciou na mobilných zariadeniach“. Myslí si, že na spustenie generatívnych aplikácií AI budú smartfóny potrebovať batérie s vyššou kapacitou, napríklad tie, ktoré vyrába Enovix. Analytik vzápätí po oznámení hospodárskych výsledkov firmy stanovil cieľovú cenu akcií Enovixu na 36 dolárov. Aktuálne sa akcie spoločnosti obchodujú za 9,4 dolára.

Ak bude pokračovať boom v oblasti umelej inteligencie, Enovix môže uspieť na akciovom trhu z niekoľkých dôvodov.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa