Elon Musk pokračuje v transformovaní spôsobu, akým sa prezentujú správy na sociálnej sieti X. Novinka Stories využíva četbota Grok s umelou inteligenciou vyvinutého ďalšou z Muskových spoločností xAI na zhrnutie aktuálnych trendov a udalostí pre prémiových predplatiteľov.

Grokovým zdrojom nie sú priamo novinové články, ale tvíty používateľov, čo vyvoláva otázky aj obavy. Namiesto prepisu samotných článkov, AI analyzuje diskusie členov X, z ktorých generuje zhrnutia. To umožňuje sieti vyhnúť sa zdieľaniu finančných príjmov s vydavateľmi obsahu, na druhej strane to môže viesť k šíreniu dezinformácií, ak sa analýza sústredí na názory a neoverené tvrdenia namiesto objektívnych faktov.

Dropbox
Neprehliadnite

Hekeri napadli Dropbox a ukradli informácie používateľov

Podľa zverejnených informácií sú zhrnutia dostupné v sekcii Explore a prinášajú stručný prehľad o dôležitých témach, ktoré hýbu sieťou X a názormi jej používateľov. E. Musk plánuje využiť Groka, aby vytvoril silný nástroj na spracovanie informácií a názorov šírených na X v reálnom čase.

AI sumarizácia správ nie je zásadne nový koncept, no metóda použitá v X sa značne líši. Twitter v minulosti pridával anotácie k trendom manuálne, no Grok zautomatizuje tvorbu prehľadov pre všetky aktuálne trendy na sieti.

Pamäte SK Hynix
Neprehliadnite

Juhokórejská spoločnosť SK Hynix má plné kapacity výroby čipov pre AI do roku 2025

Niektoré redakcie, ako napríklad Financial Times, nadviazali spoluprácu s poskytovateľmi AI systémov, aby sa ochránili pred poklesom návštevnosti a zabezpečili si kompenzáciu za použitie ich obsahu.

Grokove Stories sú aktuálne dostupné pre predplatiteľov služby Premium. Základné predplatné na webe (mimo aplikačných obchodov) začína na ôsmich dolároch mesačne.

Ďalšie dôležité správy

Star Trek communicator
Neprehliadnite

Smartfóny možno už o desať rokov zaniknú. Uvidí sa, čo ich nahradí