Polojasno
22°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Bombová hrozba v Bratislave. Evakuovali viaceré základné školy
Zdielať na

Bombová hrozba v Bratislave. Evakuovali viaceré základné školy

BRATISLAVA / Polícia prešetruje oznámenia o nahlásených výbušninách na školách v Bratislave. Viaceré z nich evakuovali. Situácia na školách sa už prešetrila, a tak sa niektorí žiaci vrátili na vyučovanie.

Jedna mamička pre JOJ24 uviedla, že ráno o ôsmej dostali správu o nahlásenej bombe na školách v Starom Meste. Školy stráži a prehľadáva mestská aj štátna polícia. 

Televízii JOJ sa podarilo dostať k obsahu výhražnej správy. 

"Skoro ráno sme sa dozvedeli, že niekoľko ružinovských základných škôl dostalo bombovú vyhrážku prostredníctvom e-mailu. Čoskoro sme sa dozvedeli, že najmenej 26 škôl v celej Bratislave dostalo presne rovnakú vyhrážku," uviedol starosta Ružinova Martin Chren. 

Podľa jedného z rodičov si mali žiaci nechať všetky veci v triedach a učitelia ich zhromaždili pred školou. Rodičia si postupne prichádzajú po deti. Hovorca policajného prezídia Roman Hájek informoval, že NAKA už vykonáva úkony trestného konania. "Túto trestnú činnosť nepodceňujeme a intenzívne na objasnení pracujeme. Nakoľko je vyšetrovanie v počiatočnom štádiu, bližšie informácie aktuálne nemôžeme poskytnúť, aby nedošlo k zmareniu, alebo sťaženiu vyšetrovania," uviedol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy