Do Slovana Bratislava má mať údajne namierené skúsený slovenský reprezentant

Niké Liga 2023/24

autor hetrik.sk

Do Slovana Bratislava má mať údajne namierené skúsený slovenský reprezentant
Zdroj: futbalsfz.sk

Futbalisti Slovana Bratislava majú už v predstihu vo vrecku ďalší ligový titul v našej najvyššej súťaži.

K výkonom zverencov trénera Vladimíra Weissa staršieho sa v Niké Lige nedokázal v sezóne 2023/24 nikto ani len priblížiť.


Bude to ale stačiť na ďalšie pôsobenie v pohárovej Európe?

Základným cieľom by mala byť znovu účasť v minimálne skupine Konferenčnej ligy. Belasí sa však netaja ambíciami o posun ešte vyššie.

Miestenka v Európskej Lige, prípadne Lige Majstrov by bola obrovským úspechom, či po športovej a rovnako tak aj finančnej stránke.

Na to bude musieť Slovan Bratislava priniesť do klubu nových hráčov. V posledných prestupových obdobiach to žiaľ žiadna veľká sláva nebola.

Kto by mohol zavítať na Tehelné pole?

Hovorí sa o údajnom návrate skúseného slovenského reprezentanta Róberta Maka.

Už tri prestupové obdobia, sa hovorí, že to bude rušné. Naposledy prišli dvaja hráči, z toho sa jeden nevrátil z reprezentačného zrazu a druhý sa zranil na prvom tréningu.

Ja by som teda nemal veľké očakávania od prestupov v Slovane. Počul som, že sa špekuluje o návrate Róberta Maka.

Pokiaľ viem, tak by to mohlo byť aj naozaj reálne. Končí sa mu zmluva, takže by mohol prísť zadarmo, vyhlásil športový redaktor Michal Šášky z Denníka N v najnovšej epizóde podcastu PRESSko.


Ďalší hráč, ktorý rozšíri enklávu tridsiatnikov, doplnil komentátor TV Markíza Marek Arpáš. Martin Kaigl z RTVS v tom nevidí problém. To však dáva zmysel, Robo Mak nemá zlú výkonnosť, je Bratislavčan a odchovancom Slovana. To jednoducho dáva zmysel, možno aj prilákať fanúšikov.

Kankava, Kašia, Kucka, Weiss, Mak, za mňa môžu byť v Slovane. S nimi však musia pravidelne hrávať traja-štyria hráči, ktorí pri nich môžu rásť. A potom buď zaujať ich pozíciu, alebo priniesť peniaze do klubu.

Vidíme, že to ide napríklad v Slavii, kde predávajú hráčov za veľké peniaze do Benficy či West Hamu. Dá sa to, iba treba dať mladým hráčom šancu. V Slovane je však prakticky neexistujúca mládež, dodal Marek Arpáš.

Róbert Mak má za sebou dlhoročné skúsenosti na medzinárodnej úrovni. 33-ročný krídelník aktuálne pôsobí v austrálskej A-League, kde háji farby Sydney FC. V 22 zápasoch strelil 6 ligových gólov, v lete 2024 mu končí dvojročná zmluvu.