Oblačno
21°
Bratislava
Želmíra
23.5.2024
Zložené oblečenie pri vodnom diele vyvolalo obavy. Polícia ráta aj s najhorším prípadom
Zdielať na

Zložené oblečenie pri vodnom diele vyvolalo obavy. Polícia ráta aj s najhorším prípadom

LIPTOVSKÁ MARA / Záchranné zložky v pohotovosti. Všetko spôsobil nález úhľadne zloženého oblečenia na brehu Liptovskej Mary. Indícií v prípade je nateraz veľmi málo, polícia však pracuje aj s najhorším možným scenárom.

Zložené oblečenie vyvolalo obavy

Úhľadne zložené oblečenie na brehu Liptovskej Mary, asi dva metre od vodnej hladiny, upútalo vo štvrtok 2. mája večer pozornosť návštevníkov Sielnickej zátoky. Okamžite kontaktovali tiesňovú linku. "Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka spolu s príslušníkmi Odboru kriminálnej polície, ktorí vykonali šetrenie avšak s negatívnym výsledkom. Z dôvodu zlých poveternostných podmienok nebolo možné nasadiť do pátrania techniku," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina Zuzana Šefčíková.

Pátranie nebolo úspešné

Policajti nateraz nemajú hlásenú žiadnu nezvestnú osobu, nenechali však nič na náhodu, od skorých ranných hodín zapojili do prehľadávania Liptovskej Mary aj hasičov. "Na vyžiadanie polície hasiči z Liptovského Mikuláša vykonali výjazd v počte troch príslušníkov s člnovou technikou. Cieľom bolo vyhľadať osobu, ktorá mala byť na vodnom diele Liptovská Mara," uviedla Eva Krajčiová, riaditeľka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranárskeho zboru v Liptovskom Mikuláši.

Po neúspešnom bezmála dvojhodinovom prehľadávaní priehrady sa vrátili na základňu. Policajti kontaktovali aj viaceré ubytovacie zariadenia v okolí Sielnickej zátoky, no ani to do prípadu viac svetla neprinieslo. "Vykonávame pátranie nie len z vodnej hladiny, ale aj v blízkom okolí a zisťujeme relevantnosť oznámenia. Nateraz však nedisponujeme žiadnymi oznámeniami o možnej nezvestnosti v súvislosti s nájdeným oblečením," dodala Šefčíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy