Polojasno
22°
Bratislava
Želmíra
23.5.2024
Kuriózny gól na záver. Slovensko vyhralo nad Poľskom 6:1
Zdielať na

Kuriózny gól na záver. Slovensko vyhralo nad Poľskom 6:1

ŽILINA / Poliaci, ktorí na vstup do elitnej kategórie majstrovstiev sveta čakali 22 rokov, dnes boli súperom slovenských hokejistov. Pre tých je to predposledný prípravný zápas pred blížiacim sa svetovým šampionátom.

Priebežné výsledky aktualizujeme. Zápas sledujte NAŽIVO na JOJ Šport.

Slovensko - Poľsko 6:1

Zmätky v našej hre prispeli k tomu, že Poliaci dokázali hneď v úvode 3. tretiny upraviť skóre vďaka Grzegorzovi Pasiutovi. Vzápätí mali ďalšiu šancu. Slováci za stavu 4:1 začali ožívať, tlačili sa do brány, ale gól z toho nebol. Gólovo sa však dlhé minúty nepresadil ani jeden tím, tomu slovenskému chýbalo viac šťastia najmä pri tečoch. Necelých päť minút pred koncom napokon presne namieril po druhý raz v zápase Cehlárik. Skóre napokon uzatvoril  pri avizovanom vylúčení na poľskej strane Marek Hrivík na 6-1. Slovákov čaká pred svetovým šampionátom v Česku už len posledná previerka. V utorok Bratislave (môžete sledovať v priamo prenose na JOJŠPORT) nastúpia proti USA, ktoré sú najvyššie nasadeným celkom blížiacich sa majstrovstiev.

Hra sa vyrovnala

Slováci aj po prestávke začali aktívne, no poľský brankár Murray bol pozorný. A to aj počas druhej presilovej hry nášho tímu, keď si poľský útočník Urbanowicz vyšliapol za našou bránkou na Škorvánka. Poľsko sa pokúsilo viackrát upraviť nepriaznivý vývoj zápasu, no šance Zygmunta a Wajdu ostali len šancami.

Aj keď súperovi treba uznať, že sa otriasol z úvodu zápasu a pôsobil na ľade istejšie. Vypýtal si prvú presilovú hru, ktorú ale nedokázal využiť. Tempo hry Slovákov upadlo. Nedokázali využiť ďalšiu početnú výhodu. Druhá tretina napokon skončila bez gólov.

Po prvej tretine 4:0

Slováci potvrdili úlohu favorita hneď v prvej tretine. Skóre otvorili už po necelých troch minútach. K Pavlovi Regendovi sa postupne pridali Samuel Takáč, v presilovej hre Peter Cehlárik. Po necelých šiestich minútach tak vyhrávali 3:0. Zaplnený žilinský štadión si hokej užíval, fanúšikovia nešetrili potleskom a ani skandovaním mien hráčov pri každom góle.

Navyše slovenský tím vyzývali k ďalším pokrikmi - ešte jeden! Šancí mala naša reprezentácia neúrekom, keď Poliakov nepúšťala k tomu, aby vážnejšie ohrozili brankára Škorvánka. Ďalší presný zásah reprezentácie SR prišiel v 14. minúte, Lukáš Cingeľ sa poľského brankára len mohol spýtať kam to chce a zvýšil na 4-0 a týmto výsledkom úvodná tretina prípravného stretnutia aj skončila.

Na majstrovstvách sa stretnú s dnešným súperom aj v skupine v Ostrave, a to 15. mája. Slováci nastúpili už aj s oporami z NHL a aj Marekom Hrivíkom, ktorého trápili v predchádzajúcich dňoch zdravotné problémy.

Zostrih gólov po prvej tretine:

Tímy vykorčuľovali na ľad v týchto zostavách:

Slovensko: Škorvánek - Grman, Ivan, Nemec, Golian, Bučko, Petrovický, Bačik - Cehlárik, Hrivík, Takáč - Lantoši, Cingel, Tatar - Okuliar, Tamáši, Regenda - Faško-Rudáš, M. Sukeľ, Kudrna - Kollár

Poľsko: Murray - Kolusz, Ciura, Kruczek, Wajda, Kostek, Dronia, Bryk, Górny - Wronka, Pasiut, Zygmunt - Michalski, Dziubiňski, Chmielewski - Pas, Walega, Lyszczarczyk - Smal, Starzynski, Urbanowicz

Súvisiace články

Najčítanejšie