Oblačno
20°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Slováci pred semifinále s USA: Našli sme správnu chémiu, môžeme urobiť zázrak!
Zdielať na

Slováci pred semifinále s USA: Našli sme správnu chémiu, môžeme urobiť zázrak!

ESPOO – Na semifinálový duel majstrovstiev sveta do 18 rokov sa Slováci presťahujú späť do haly v Espoo, v ktorej odohrali zápasy základnej skupiny. V sobotu 4. mája o 13.00 hod. v ňom vyzvú najväčšieho favorita šampionátu – USA. Pripomeňme, že v úvodnom vystúpení v skupinovej fáze s Američanmi prehrali vysoko 0:9. Svojho súpera tak slovenskí reprezentanti veľmi dobre poznajú. Aj preto oslavy po postupe do bojov o medaily trvali len do polnoci a v piatok 3. mája už trénovali a preberali taktiku.

Američania doteraz vyhrali všetky zápasy. Po triumfe nad Slovenskom si poradili s Nórskom výsledkom 8:2, Lotyšskom 7:1, Fínskom 9:4 a vo štvrťfinále so Švajčiarskom 4:0. Vo svojom strede majú navyše najproduktívnejšieho hráča svetového šampionátu Jamesa Hagensa, ktorý v piatich zápasoch nazbieral 19 bodov (9+10).

​​Slováci nabrali po vysokom víťazstve nad Nórskom 11:1 a postupe cez Česko do semifinále (3:2) potrebné sebavedomie. Asistent trénera reprezentácie SR18 Michal Dostál doĺňa, že nie len to: “Potrebovali sme nájsť tú správnu chémiu, čo sa nám podarilo.” Dobrá nálada je aj medzi hráčmi, ktorí si síce uvedomujú silu súpera, ale tvrdia, že sa môžu postarať o prekvapenie.

​Návrat na širšie klzisko nepovažujú za problém. Recept na súpera poznajú. Andrej Fabuš: “Musíme začať proti nim rovnako ako proti Česku a dobre sa pripraviť psychicky.” Luka Radivojevič dodáva: “Musíme veriť vo víťazstvo a môžeme dokázať všetko.”

Súvisiace články

Najčítanejšie