Zo zahraničia

KURIOZITA DŇA: NAHÁ učiteľka v Česku do rytmu rozhadzovala hlinu pred očami detí! VIDEO

Nahá pedagogička v hline, ktorú rozhadzuje za zvukov techno hudby... Takýto pohľad sa naskytol deťom v Česku!

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: NAHÁ učiteľka v Česku do rytmu rozhadzovala hlinu pred očami detí! VIDEO
Zdroj: Twitter.com/ondrejfer

K bizarnému vystúpeniu došlo 30. apríla na Akadémii výtvarných umení (AVU) v Prahe. Umelkyňa a pedagogička Katarína Olivová v rámci neho úplne nahá a za zvukov techna rozhadzovala hlinu. To všetko aj pred očami detí.

Upozornil na to užívateľ na sociálnej sieti X. „Praha 7. Detský kútik. Nahá žena hádže hlinu, k tomu hrá techno. Deti sa pozerajú. Vôbec netuším, čo si o tom myslieť,“ uviedol k zdieľaným záberom.

PR špecialistka AVU Petra Švec pre CNN Prima News vysvetlila, že vystúpenie prebiehalo v rámci študentskej akcie. "Čo sa týka nahoty, ku ktorej mierili otázky a komentáre na sociálnych sieťach, môžeme len konštatovať, že je s umením spojená od prehistórie až do súčasnosti a pre autorku performance je aj kľúčovým vyjadrovacím prostriedkom. Performance prebiehala na záhrade AVU, nie teda v detskom kútiku, ako bolo na sociálnych sieťach mylne uvádzané. Prítomnosť detí v publiku by nebola možná bez dohľadu ich zákonných zástupcov,“ uviedla Švecová.

Prípadom sa však začala zaoberať aj polícia. Tá na sociálnej sieti uviedla, že oddelenie Letná prešetruje celý incident ako možné spáchanie trestného činu výtržníctva.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM