Denník N

„Tehličku po tehličke si berieme späť našu krajinu.“ Boli sme na mítingoch novej hviezdy maďarskej opozície

Péter Magyar. Foto - András Á. Cséfalvay
Péter Magyar. Foto – András Á. Cséfalvay

Mítingy Pétera Magyara lákajú ľudí na námestia aj v mestách, kde doteraz valcoval Fidesz.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Péter Magyar sa za niekoľko týždňov stal z neznámeho exmanžela bývalej ministerky spravodlivosti lídrom opozície v Maďarsku, ktorý po dlhých rokoch prvýkrát môže ohroziť absolútnu dominanciu Fideszu.

Magyar ohlásil svoju stranu s názvom Tisza (po rieke Tisa, názov strany je skratkou názvu Tisztelet és Szabadság Pártja – Strana úcty a slobody) v apríli a koncom mesiaca bola jeho strana už najsilnejšia opozičná strana v Maďarsku.

Magyar začal pred eurovoľbami, v ktorých kandiduje už so svojou novou stranou, intenzívnu kampaň naprieč Maďarskom. Chce navštíviť všetky župy a v každej župe má mítingy v desiatich menších a väčších mestách. Napunk navštívil jeho kampaň v západnom Maďarsku, kde prišiel do pevných bášt vládneho Fideszu.

Ako sa to začalo

Kto je vlastne Péter Magyar, o ktorom už niekoľko týždňov rozpráva celé Maďarsko? Jeho meno bolo pred februárom takmer neznáme. Bol to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Viktor Orbán

Svet

Teraz najčítanejšie