Prečo sa pri stavbe nového domu rozhodnúť pre drevo?
2 mins read

Prečo sa pri stavbe nového domu rozhodnúť pre drevo?

Ak chcete mať možnosť si svoje budúce bývanie čo najviac prispôsobiť vlastným predstavám, zrejme budete uvažovať nad stavbou domu. Ten si môžete prispôsobiť naozaj vo všetkom. Vrátane materiálu, z ktorého bude postavený.

Rýchla a kvalitná výstavba

Jednou z možností pri výbere materiálu na stavbu domu je aj drevo. Nepredstavujte si však drevený zrub niekde na okraji lesa. My máme na mysli moderné drevostavby alebo ak chcete presnejší názov: prefabrikované montované stavby na báze dreva.

Drevo má vynikajúce vlastnosti (nielen) v šetrení a úspore energií. A čo životnosť drevostavieb? Ak je takýto dom postavený profesionálne, jeho životnosť ničím nezaostáva za konvenčnejšími stavbami.

Obrovskou výhodou (okrem iných) je však to, že dĺžka výstavby drevostavby na kľúč je len 100-150 dní. Okrem toho sú drevostavby všeobecne výhodnou voľbou bez ohľadu na to, či vás najviac zaujíma estetika, komfort, zdravie, náklady na bývanie alebo vplyv na životné prostredie.

Ekologická výstavba aj bývanie

Jednotlivé súčasti, z ktorých sa montované drevodomy skladajú, sa nazývajú panely. Vyrábajú sa takzvaným suchým procesom vo výrobnej hale. Vďaka tomu je zaručená maximálna presnosť, keďže na výrobu jednotlivých panelov nemá vplyv počasie.

Pripravené panely sa následne dovezú na pozemok a začnú sa montovať. Montáž hrubej stavby domu pritom takýmto spôsobom trvá len 2 dni! Aj takýmto spôsobom drevostavby šetria životné prostredie, keďže pri nich vzniká menej stavebného odpadu.

Dôraz na ekológiu však pri výstavbe nekonči. Drevo má nízku tepelnú vodivosť a výborné izolačné vlastnosti. Drevostavby, o ktorých hovoríme, sú tak ultranízko-energetické. Ak sa rozhodnete, že váš nový dom bude z dreva, urobíte tak niečo nielen pre seba, ale aj pre prírodu.

Zdroj obrázka:

Autor: Serhii Krot / Shutterstock.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *