Prečo vo WhatsApp nevidím, či je môj priateľ online? Toto sú možné dôvody

Dôvodov, prečo nevidíte vaše kontakty online vo WhatsApp, je hneď niekoľko. Pozrite sa na tie najčastejšie príčiny, prečo je tomu tak.

ako nastavit WhatsaApp offline
Zdroj: Vosveteit.sk, WhatsApp

WhatsApp patrí k jednej z najpoužívanejších komunikačných platforiem vôbec. Možno aj vy ste niekedy otvorili aplikáciu a pozreli ste sa, či je váš kontakt práve online, aby ste mu následne napríklad zavolali alebo poslali správu. Zväčša potom, ako vieme, že je adresát online, tak netrpezlivo čakáme, kým nám odpovie.

No pri niektorých kontaktoch nevidíme, či je daná osoba online, resp. kedy bola naposledy aktívna. Rozmýšľali ste niekedy nad tým, prečo sa tomu tak deje? Poďme sa na túto problematiku pozrieť spolu nižšie.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Prečo pri niektorých kontaktoch nevidíme, že sú alebo boli online

Vysvetlení, prečo nevidíte nejaký kontakt online, resp. kedy bol naposledy aktívny, môže byť hneď viacero.

  • V minulosti sme vám priniesli niekoľko článkov, ako sa môžete na WhatsApp schovať. Jedným z nich bol napríklad návod, ako si môžete nastaviť, aby vás druhé osoby nevideli, že ste online. Ak si tieto funkcie aktivujete (resp. vypnete možnosť, aby vás niekto videl online), tak zároveň ani vy neuvidíte druhých, či sú práve online.
  • Ďalším možným vysvetlením je, že osobu, s ktorou ste komunikovali cez WhatsApp, ste si neuložili do kontaktov. Inými slovami, na to, aby ste videli, či je niekto online, tak ho musíte mať uloženého v zozname kontaktov.
  • Do úvahy prichádza ale aj to, že si vás daná osoba zablokovala. Dovoľte nám v súvislosti s touto témou, dať vám do pozornosti článok, v ktorom sme sa venovali tomu, ako môžete odhaliť, že si vás niekto na WhatsAppe zablokoval.
  • Ako sme vyššie už popísali, tak si môžete zapnúť funkciu, aby vás druhé osoby nevideli, že ste práve online. To isté mohol spraviť aj váš kontakt.
  • Ak ste s danou osobou ešte nekomunikovali, resp. vám doposiaľ neposlala správu alebo si vás neuložila do kontaktov, tak neuvidíte, či je práve online alebo nie je.
  • Posledným možným vysvetlením je, že sa vyskytol sa dočasný problém s pripojením.

Dovoľte nám v súvislosti s touto témou, dať vám do pozornosti funkciu, na ktorej WhatsApp aktuálne pracuje. V zozname kontaktov čoskoro uvidíte kontakty, ktoré boli nedávno aktívne. Táto funkcia je ale zatiaľ dostupnou len pre testerov, to by sa malo ale čoskoro zmeniť.

Mimochodom, vedeli ste, že okrem iného, ľudia, ktorí sú online v rovnakom chate, môžu vidieť, kedy píšete. Samozrejme, aj vy môžete vidieť, že práve odpisujú.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre