MS v hokeji U18 2024: Slováci vyradili rovesníkov z Česka a postúpili do semifinále

Slovensko U18 - Česko U18: ONLINE prenos zo štvrťfinále MS hráčov do 18 rokov.
Slovensko U18 - Česko U18: ONLINE prenos zo štvrťfinále MS hráčov do 18 rokov. (Autor: Sportnet)
Sportnet|2. máj 2024 o 10:45

Sledovali ste s nami ONLINE prenos z majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov: Slovensko U18 - Česko U18.

ESPOO. Slovenskí hokejisti hrali štvrťfinálový zápas na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov proti rovesníkom z Česka. Stretnutie hostila fínska Trio Areena vo Vantaa.

V úvodnom zápase na šampionáte Slováci nestačili na obhajcu titulu z USA a podľahli mu vysoko 0:9.

Kde sledovať hokej v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Následne nestačili ani na Lotyšov, s ktorými prehrali 3:5 a domácim Fínom podľahli 0:4.

V poslednom zápase skupiny Slovensko deklasovalo Nórsko 11:1 a zaistilo si účasť vo štvrťfinále.

V ňom slovenskí hokejisti zaskočili favorita a ambiciózne Česko vyradili po triumfe 3:2.

Hokej ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Slovensko U18 - Česko U18 dnes LIVE (hokej, štvrtok, MS hráčov do 18 rokov, výsledok, štvrťfinále, NAŽIVO)

Majstrovstvá sveta U18 Štvrťfinále 2023/2024
02.05.2024 o 13:45
Česko
2:3
(1:1, 0:1, 1:1)
59' minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly a asistencie: 8. Titlbach (Zielinski, Benák), 52. Fibigr (Galvas, Benák) – 2. Tomík (Pobežal, Radivojevič), 35. Maruna (Šatan, Chovan), 43. Maruna. Rozhodca: Oesterberg, Wuorenheimo – Bedard, Davidonis..
Prenos
Slovensko to dokázalo! Zverenci trénera Martina Dendisa sú v semifinále a bude sa hrať o medaily ako pred rokom! Česko vyradené z turnaja! Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
58:56
importantČesko hrá power-play!
58:43
importantČesko oddychový čas!
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
57:10
Česko hrá s piatimi hráčmi.
55:54
Slušná slovenská pasáž. Pobežal hýril aktivitou, hneď na neho nadviazal aj Andreas Straka. Jakub Milota sa nenudil v bránke.
55:10
Vylúčenie v tíme Česko:
Martin Švec – 2 min., podrazenie.
importantReklamná prestávka.
54:10
importantLenďák dodáva istotu svojmu tímu! Perfektným zákrokom zobral Čechom šancu na vyrovnanie! Tomáš Poletín odchádza s dlhým nosom!
53:27
Adam Beluško sa presadil výbornou kľučkou v defenzíve. Cítil šancu na úspech, preto výrazne podporil útok. Následne mu vystavil stopku Švec.
51:45
Milota chyboval pri rozohrávke českého tímu. Puku sme sa chopili zásluhou Svrčeka, ale súperov brankár svoju predošlú ľahkovážnosť napravil.
51:02
goalČesko dalo gól! Českí hokejisti trestajú. Fabuš zaspal v obrane, JAKUB FIBIGR využil voľný ľavý kruh. Jeho strela zápästím nedala šancu Lenďákovi. No uvidíme, čo z toho ešte bude. Asistencie: Tomáš Galvas a Adam Benák.
importantReklamná prestávka.
50:00
Slovensko vedie nad Českom 3:1. Štvrťfinálový duel vstúpil do záverečných desiatich minút základného hracieho času. Cesta do semifinále vyzerá nádejne.
49:41
Slováci ubránili vlastnú tretinu tromi hráčmi. Vytvorili blok Kosovi, ktorý nemal šancu presadiť sa.
48:42
Zakázané uvoľnenie českých reprezentantov. Zverenci trénera Čermáka sú nervózni, je to evidentné.
46:24
Tomík sa vybral do ofenzívnej roboty. Prichádzal do pásma z pravej strany, hneď prvá strela bola vystihnutá brániacim kapitánom Hlinským.
importantReklamná prestávka.
46:10
importantDve obrovské šance na skórovanie! Poďme ale postupne! Titlbach si vylámal zuby na Lenďákovi! Samostatný nájazd pre zmenu nesadol Pobežalovi! Jakub Milota s istotou a chladnou hlavou kryje!
44:19
Fantasticky si počínali hráči z druhého útoku. Všetci mali podiel na ohrození Milotu. Tomu sa podarilo zneškodniť pokus Pitku.
42:38
goalSlovensko dalo gól! Tento gól si nestrčí za klobúk Jakub Milota. ONDREJ MARUNA je druhýkrát úspešný. Od mantinelu len vyskúšal zakončenie. Puk prepadol za chrbát českého tínedžera. Super. Bez asistencie.
41:52
Čechom sa takmer podarilo uspieť nebezpečným nastrelením od modrej čiary. Puk sklepával Poletín, no putoval tesne vedľa.
40:33
importantAlan Lenďák dvojnásobne zbúraný v bránkovisku! Česi naskočili do záverečnej tretiny riadne nabudení! Darí sa držať jednogólový náskok!
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 15:33.
Za priaznivého stavu putujú Slováci do kabíny. Vedenie 2:1 zabezpečil Ondrej Maruna. Rozhodne netreba jasať, pretože pred nami je tretia tretina.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:23
importantParádny tlak slovenských hokejistov! Teraz to vyzeralo ako v NHL! Chalani nič nevypustili, sledovali puk! Straka vydoloval bekhend do betónu Milotu, a tak sa to poriadne mlelo!
37:56
Jechov plán bol vytlačiť súpera z obrannej tretiny. Samuel Kupec však zatvoril priestor pri striedačke.
36:59
Tomáš Galvas mal solídnu kontrolu nad pukom, s ktorým pokoril útočnú modrú. Skúšal to ešte kľučkami na našu obrana, no tá odolala.
importantReklamná prestávka.
35:12
Slovenské bránkovisko bolo živé, ale úspešne si v ňom počínal gólman Lenďák. Česi aktívne hľadali puk, no ten bol pod chráničmi nášho mladíka.
34:26
goalSlovensko dalo gól! Po prežití českého tlaku Slováci strieľajú druhý gól. ONDREJ MARUNA vymiešal Milotu, ktorý už bol bez šance chytiť mu toto zakončenie. Asistencie: Miroslav Šatan a Ján Chovan.
33:10
importantLenďák bol na ľadovej ploche! Zo zeme sa len obzrel za nepríjemným zakončením Benáka! Odkrytú bránu netrafil!
32:37
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
32:06
importantPuk teraz poskakoval ako horúci zemiak! Ten bol poslaný z čepele Adama Benáka! Poletín ešte siahal po dorážke!
31:26
Brankár Milota podržal český výber. Z nepresnosti Galvasa chcel profitovať Pitka, ale táto snaha ostala nedocenená.
30:37
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Ondrej Maruna – 2 min., podrazenie.
importantReklamná prestávka.
30:37
Obranca Adam Král zariadil prácu nášmu brankárovi Lenďákovi. Vďaka jeho výkonu je stále skóre nerozhodné.
29:59
Straka napokon ostal sám vysunutý v útočnej tretine. Bezradne sa pozeral okolo seba. Spoluhráči išli dobiť baterky na striedačku.
28:42
O malú chvíľu musel pracovať lapačkou aj Jakub Milota. Ján Chovan našiel cestičku k jeho ohrozeniu a dokorčuľoval súboj. Prerušená hra.
28:30
Šikovne si nakorčuľoval obranca Martin Švec medzi kruhy. Lenďákov zákrok bol úspešný.
27:38
importantOndrej Maruna sa komfortne dostal k puku v strednom pásme! Po ňom Liščinský vyrazil do práce! Škoda, že nezvládol kľučku na pravý betón Milotu a neposlal mu to do siete!
importantReklamná prestávka.
26:27
importantAndrej Fabuš robí chybu na zadnom mantineli! Lenďák následne čelili zakončujúcemu Daníčkovi, s ktorým si poradil!
25:35
Český brankár Milota odolal jednému z našich zakončení z bezprostrednej blízkosti. Prsty v tom mal Miroslav Šatan, ale do puku nedal väčšiu silu.
24:41
Na chvíľu sa podarilo prečísliť Čechov. Trojica našich mladíkov trielila do útočného pásma. Pri mantineli sa nakoniec zasekol Vrtiel.
23:51
Česko hrá s piatimi hráčmi.
21:57
Slováci stratili pomerne veľa sekúnd. Pôsobili v pásme, ale riešenie situácií bolo pomalé, hoci jedna strela vyšla, no zlikvidoval ju Jakub Milota.
20:07
Skvelá práca hneď po prvom vhadzovaní. Pobežal ušiel súperom, no podarilo sa mu natiahnuť Milotu. Puk je v jeho moci.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 14:42.
Dobre sme rozohrali štvrťfinále. Česko vyrovnalo tesne po vypršaní trestu Adama Beluška a na konci tretiny mohlo aj vyhrávať vo vlastnom oslabení.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:38
importantAdam Jecho bol hráčom Česka, ktorý si vypracoval možnosť na strelenie gólu! Toto sa nemôže stávať! Jeho pokus z medzikružia nezapadol do brány! Presvišťal okolo tyčky!
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:51
importantČeskí tréneri nesúhlasne krútia hlavami a sú jednoznačne proti verdiktu 5+DKZ pre Mrtku! Avšak to je im málo platné! Presilovka Slovenska!
18:51
Vylúčenie v tíme Česko:
Radim Mrtka – 5 min. + DKZ, faul kolenom.
18:51
importantTomíka fauloval Radim Mrtka! Rozhodcovia využili možnosť prezerania videa! Rieši sa teda výška trestu pre českého tínedžera!
18:21
Tomáš Chrenko skúsil propagačné zakončenie z pravého uhla. Milota zovrel puk v lapačke, dokonca sa podpísal pod rýchlu rozohrávku.
17:13
Slováci sa v tomto okamihu spoliehali a opierali o kapitána Pobežala. Nitriansky mladík zaviezol puk do tretiny. Pomocnú ruku mu však nepodal Straka.
16:19
Čechom chutí hra. Ťažia z toho, že Svrčekova formácia nie je schopná vytiahnuť hru z vlastného obranného pásma.
14:50
Lenďák veľmi dobre vystúpil proti zakončujúcemu Mrtkovi. Beluško taktiež bol platný, pretože vykryl aktívneho Galvasa. Skvelo zvládnuté dve situácie.
importantReklamná prestávka.
14:04
Radivojevič výborne reagoval pri forčekovaní českých protihráčov. Chrenko vykorčuľoval na os plochy, no hneď bol v obkolesení, ale Pitka vypálil dobrú ranu, ktorú Milota zastavil.
13:41
Tomáš Pobežal si v tejto chvíli naložil vysokú časovú porciu. Výrazne si predlžoval striedanie, a to sa napokon odrazilo na stratenom puku za bránkou Milotu.
12:34
Herná prevaha sa priklonila na českú stranu. Treba to čo najskôr zmeniť, minimálne eliminovať, aby sa tento rozhodujúci duel nepremenil na kanonádu.
importantReklamná prestávka.
12:05
Matěj Kubiesa s veľmi pekným a presným streleckým pokusom. Lenďákove betóny ale neprestrelil, no následne mu išiel ešte pod kožu, čo prinútilo obrancov reagovať.
10:48
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
09:53
Slovákom hrozil problém a súperovo prečíslenie. Autor gólu Titlbach sa však nezorientoval včas a Poletín tak zbytočne prikorčuľoval pred našu svätyňu.
09:13
Jecho mal dve rovnaké príležitosti. Veľmi dobre úraduje v ľavom kruhu, z ktorého posiela poriadne delovky. Našťastie raz minul bránu, a potom zamestnal Lenďáka, ktorý to kryje.
08:48
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Michal Svrček – 2 min., podrazenie.
importantReklamná prestávka.
07:23
goalČesko dalo gól! Moment, ktorý prináša obrovskú smolu pre slovenský výber. Už bolo po presilovke, ale Česi ešte tlačili. Strelu zastavila horná žŕdka, no puk si vrazil do bránky Straka. Gól pripísali ADAMOVI TITLBACHOVI. Asistencie: Aleš Zielinski a Adam Benák.
07:20
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
06:31
Lenďák sa pritlačil na prvú žŕdku. Na tele stlmil prudké zakončenie z hokejky Jecha. Puk sa nedarí získať na naše hokejky, Česi v tlaku.
05:54
Daníček si vypýtal kvalitnú a hlavne dobre časovanú nahrávku od Fibigra. Štipľavý pokus spoza pravého kruhu vyrazil Alan Lenďák.
05:20
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Adam Beluško – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
05:03
Česká akcia sa premenila na skvelú šancu. Kos bol mimoriadne silný na puku, obišiel bránku a prestrčil prihrávku na Kubiesu. Z metra trafil Lenďáka, ktorý sa zaskvel dobrým zákrokom.
04:10
Slovenská hra momentálne spĺňa vysoké kritériá. Chlapci dali bokom tú počiatočnú bojazlivosť, ktorá na nich visela v úvodných dueloch turnaja. Svrček vypálil kvalitne, Chovan ešte robil nepríjemnosti v bránkovisku.
03:32
Medzi kruhmi sa vytvorila sľubná pozícia pre Krála. Český obranca stroskotal na výbornom slovenskom bloku.
02:36
Marunova strela bola poriadne nepríjemná. Milota nedokázal získať puk pre seba a ešte zblízka dorazil Liščinský, no len do chráničov českého gólmana.
01:36
goalSlovensko dalo gól! Úžasný začiatok, ktorý je korunovaný využitou presilovkou. TOBIAS TOMÍK vystrelil švihom od modrej čiary tesne nad ľadom a okolo pravého betónu nič nevidiaceho brankára Milotu skončil puk v bránke. Radivojevič fantasticky clonil. Asistencie: Tomáš Pobežal a Luka Radivojevič.
01:20
Vylúčenie v tíme Česko:
Radim Mrtka – 2 min..
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Česko: Milota (Vystrčil) – Fibigr (A), Zielinski, Mrtka, Galvas, Hlinský (C), Král, Švec – Kubiesa, Kos, Sikora (A) – Benák, Titlbach, Jecho – Daníček, Curran, Drančák – Poletín, Vaculík, Heš – Lisler.

Tréner: David Čermák.

Slovensko: Haronik (Lenďák) – Fabuš, Radivojevič, Húževka, Beluško (A), Kupec, Ličko, Kalman, Zubek – Pobežal (C), Tomík, Straka – Nemec, Pitka (A), Chrenko – Šatan, Svrček, Chovan – Liščinský, Vrtiel, Maruna.

Tréner: Martin Dendis.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu štvrťfinále na MS U18 vo Fínsku medzi Českom a Slovenskom.

Česko


Česi zakončili účinkovanie v B skupine nečakanou prehrou s posledným Kazachstanom 3:4, ktorý sa predstaví v baráži s Nórskom. Mužstvo nastrieľalo deväť gólov, no inkasovalo až dvanásť. Dva razy prehralo, jedenkrát 0:6 s Kanadou.

Slovensko

Neskutočný šampionátový zvrat sa podaril slovenskej výprave. Záverečný zápas v skupine s Nórskom mal byť o našom víťazstve o minimálne tri góly, keď sme chceli postúpiť. Partia hráčov okolo kapitána Tomáša Pobežala však úplne zlikvidovala severanov. Sám nitriansky mladík vsietil štyri góly a ukazovateľ skóre sa zastavil na pomere 11:1. Slováci si veria na českého súpera, s ktorým už viackrát odohrali vyrovnanú partiu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»MS v hokeji U18 2024: Slováci vyradili rovesníkov z Česka a postúpili do semifinále