Tento tajný kód pre Samsung smatfóny vám môže zlepšiť odozvu dotykovej obrazovky a kvalitu Wi-Fi

Pozrite sa, ako môžete v telefónoch Samsung vyvolať aktualizáciu firmvéru, ktorý sa stará o chod dotykovej obrazovky a Wi-Fi modulov. Umožňuje to tajný kód, ktorý treba vložiť do aplikácie Telefón.

tajny kod samsung
Zdroj: Chihiro23 z pixabay.com (úprava Vosveteit.sk)

Android smartfóny schovávajú v sebe viacero tajných nástrojov a funkcií. Napríklad, pomocou pár kliknutí, si môžete aktivovať vývojárske nastavenia, cez ktoré môže upraviť viacero pokročilých funkcií vášho mobilu. Napríklad môžete upraviť rýchlosť animácií alebo upraviť priestor vyrovnávacej pamäte. Prípadne, nedávno sme upozorňovali na tajné menu v aplikácii Galéria, ktoré môžete aktivovať v telefónoch od Samsungu.

Možno ste už počuli aj o tajných kódoch, takzvaných USSD kódoch. Pomocou týchto kódov môžete odkryť viaceré vlastnosti vášho mobilu, ktoré sú predvolene skryté pred zrakom bežného používateľa. Prípadne môžete vyvolať rôzne pokročilé funkcie. Jednou z nich je napríklad špeciálny režim, cez ktorý môžete skontrolovať hardvérové súčiastky vo vašom mobile. Dnes by sme vám chceli dať do pozornosti jeden z ďalších unikátnych kódov, o ktorom ste pravdepodobne netušili.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Tento kód vám pomôže opraviť dotykovú obrazovku a Wi-Fi

Ide konkrétne o kód *#2663#, prostredníctvom ktorého sa dostanete do skrytého menu. Ako ho zadáte do aplikácie Telefón a dáte toto číslo vytočiť, tak sa vám zobrazí obrazovka, ako môžete vidieť na druhej snímke nižšie.

V rámci týchto nastavení môžete vidieť vašu aktuálnu verziu firmvéru. TSP je softvér, ktorý je zodpovedný za správu dotykovej obrazovky na vašom zariadení Samsung Galaxy. Po kliknutí na možnosť „TSP FW update (General)“ vyvoláte požiadavku, aby došlo k aktualizácii softvéru, ktorý sa stará o chod obrazovky. Táto metóda zahŕňa stiahnutie súboru firmvéru TSP a jeho umiestnenie do interného úložiska telefónu.

Treba podotknúť, že počas aktualizácie softvéru, by ste mali mať dostatočne nabitý smartfón a nemali by ste ho vypínať. Aktualizácia môže trvať od niekoľkých desiatok sekúnd až po niekoľko minút, ak máte neaktuálny softvér v mobile.

tajny kod samsung aktualizacie dotykovej obrazovky a wifi modulov_3
Zdroj: Vosveteit.sk

Po úspešnej inštalácii aktualizácie, by ste mali vidieť upozornenie, že všetko prebehlo v poriadku.

tajny kod samsung aktualizacie dotykovej obrazovky a wifi modulov
Zdroj: Vosveteit.sk

Ak máte zrak orla, tak ste si určite všimli v spodnej časti možnosť „Refresh WiFi Version“. Po kliknutí na toto tlačidlo dôjde k reštartovaniu vášho zariadenia. Smartfón na pozadí kontaktuje server a ak je dostupná aktualizácia softvéru pre Wi-Fi modul, tak ju stiahne a nainštaluje do vášho mobilu.

Tieto skryté nastavenie vám odporúčame navštíviť hlavne v situácii, ak evidujete problémy s dotykovou obrazovkou alebo Wi-Fi.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre