Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malá krysa bola natoľko hlúpa, že to brala počas Tour. Hriešnik Quintana zareagoval na výroky hviezd cyklistiky

Cyklista Nairo Quintana sa stal v pelotóne neobľúbenou osobou po tom, ako mu vo vzorkách krvi odobratých počas Tour de France 2022 našli zakázanú látku. Kolumbijčan sa snaží reštartovať svoju kariéru, no niektorí kolegovia mu dali pocítiť, že medzi nimi nie je vítaný.

01.05.2024 18:13 , aktualizované: 18:21
Nairo Quintana Foto:
Nairo Quintana.
debata (8)

Quintana svojho času patril medzi absolútnu špičku, k dvom druhým miestam na prestížnej Tour de France (2013, 2015) pridal tromfy na Giro d’Italia (2014) a Vuelte (2014).

Potom však prišiel nález zakázaného tramadolu. Ide o ópiod, využíva sa ako liek proti bolesti. Medzinárodná cyklistická únia ho zakázala pre jeho negatívne vedľajšie účinky, medzi ktoré patrí predovšetkým možnosť závislosti a strata pozornosti.

Jeho vtedajšia stajňa Arkéa s ním okamžite ukončila spoluprácu, UCI zmazala jeho výsledky na Tour de France, z Quintanu sa stala neželaná osoba na čiernej listine.

Pomocnú ruku mu podal jeho bývalý tím Movistar, v ktorom strávil osem rokov a v jeho drese dosiahol svoje najväčšie kariérne úspechy.

Momentálne sa snaží dôstojne odbicyklovať záverečnú etapu svojej kariéry. V sobotu sa postaví na štart prvej tohtoročnej Grand Tour, ktorou je Giro d'Italia.

Jan Ullrich, Lance Armstrong Čítajte viac Keď sa whisky pije ako voda a smrť neúnavne klope na dvere. Ullrich sa vyrovnáva s minulosťou priznaním, že bol ako Armstrong

Nie všetkých kolegov však jeho návrat potešil. Geraint Thomas a Luka Rowe z tímu Ineos sa v podcaste Geraint Thomas Cycling Club zhodli, že by nemal pretekať. Kolumbijčana označili ako „malú ******* krysu“ (v originále "little fu**ing rat).

Holandský jazdec Wout Poels z tímu Bahrain Victorious opísal konflikt, ku ktorému došlo počas marcových pretekov okolo Katalánska.

„Išiel som vedľa Quintanu, keď do mňa zrazu strčil lakťom. Začali sme sa hádať, a ja som sa ho opýtal, či je znova na tramadole. Na to sa začal správať dosť agresívne.“

Mathieu van der Poel Čítajte viac Moč, pivo, pľuvance a teraz aj pokus o športovú likvidáciu. Van der Poel si robí čo chce, jeho genialita však prebúdza nenávisť

Poels priznal, že s poznámkou o tramadole to možno prehnal, „ale to on bol natoľko hlúpy, že to bral na Tour“.

Výroky sa samozrejme dostali až k samotnému Quintanovi. "Viem, že niektorí ľudia ma majú radi a niektorí nie. Pre svoju krajinu som dosiahol niekoľko krásnych výsledkov a to ma napĺňa.

Pôjdem si za svojimi cieľmi, hluchý ku komentárom ostatných. Som hrdý na to, čo som a odkiaľ pochádzam," povedal 34-ročný Kolumbijčan s tým, že počas trojtýždňových pretekov je pripravený čeliť aj podobným poznámkam.

Najlepšie platení cyklisti súčasnosti Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan mal pred rokmi väčší plat ako...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Tour de France #Nairo Quintana #Geraint Thomas #tramadol #Wout Poels #Luka Rowe