Denník N

Opozícia už nerobí protesty spoločne, akciu za RTVS spraví PS samo

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Vo štvrtok o 18.00 bude na Námestí slobody v Bratislave protest proti vláde, ktorý organizuje Progresívne Slovensko (PS) a na ktorom sa prvýkrát nepodieľajú ďalšie opozičné strany KDH a SaS. Témou protestu je rušenie RTVS a ochrana druhého piliera.

Opozícia spoločne naposledy organizovala protest v polovici marca. Celkovo PS, SaS a KDH spoločne zorganizovali osem protestov v hlavnom meste, ďalšie v Košiciach, Prešove, Trnave či iných mestách. Hlavná téma bola v tom čase ochrana právneho štátu v súvislosti s rušením špeciálnej prokuratúry a novelou Trestného zákona, no už vtedy sa hovorilo aj o ohrození RTVS a zahraničnej politike.

K opozičným protestom sa po prvých zhromaždeniach rýchlo pridala aj občianska spoločnosť a prebiehali aj v ďalších mestách. Najväčšie sa odohrávali na viac ako 30 miestach.

PS: Ponúkli sme to partnerom

„Spoločné protesty sme navrhli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

KDH

Progresívne Slovensko

SaS

Slovensko

Teraz najčítanejšie