Dobré noviny
Má ho radšej ako čokoládu. Domáci zemiakový chlieb od pekárky Jožky Zaukolcovej zostane čerstvý tri dni
Alexandra Hercegová
Alexandra Hercegová

Má ho radšej ako čokoládu. Domáci zemiakový chlieb od pekárky Jožky Zaukolcovej zostane čerstvý tri dni

Jožka Zaukolcová / Ilustračné foto.
Jožka Zaukolcová / Ilustračné foto. — Foto: Instagram/jozkazaukolcova_official, Pixabay/fancycrave1

Pripravte si ho podľa jej receptu.

Zemiak mu dodá vláčnosť a pomôže, aby chlebík ostal čerstvý aj celé tri dni, pretože obyčajné kysnuté cesto rýchlejšie vysychá. Na jeho domácu verziu nedá dopustiť ani cukrárka a pekárka Jožka Zaukolcová, známa hlavne ako usmievavá porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko.

Cennejší ako ten kupovaný

„Hoci som vášnivá čokoholička, vôňu a zvuk čerstvo upečeného chleba u mňa zrejme netromfne ani tá najkvalitnejšia čokoláda,“ s úsmevom rozprávala magazínu Dobré jedlo. S takým, ktorý si upečie sama doma, je to podľa nej celkom iné ako s kupovaných chlebom. 

„Domáci chlieb je váš, pre vašich blízkych. Zamiesili ste ho svojimi rukami a keď je upečený, starostlivo ho zabalíte do šatky. Vážite si ho viac než ten z obchodu,“ vysvetlila. Tým, ktorí len začínajú, skúsená cukrárka odporúča, aby sa hneď pri prvom nepodarku nevzdávali. 

„A pokiaľ je recept písaný presne s určitými dôležitými zásadami, nemeniť suroviny a naozaj dodržať technologický postup prípravy. Bude menej sklamania,“ dodala Jožka pre Gastro Academy a nezabudla pripomenúť, že všetko to, čo sa robí s láskou, sa nakoniec aj podarí.

Zemiakový chlebík podľa Jožky Zaukolcovej 

Recept nájdete na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?