Denník N

Ľudí na sociálnych sieťach valcujú investiční podvodníci, nenaleťte im

Zdroj: Pixabay
Zdroj: Pixabay

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Muž v stredných rokoch sa na Instagrame dozvedel, že investovať do kryptomien vôbec nie je ťažké, nemusí tomu rozumieť a aj s malým vkladom môže zarobiť veľké peniaze. Vyplnil dotazník a priradený „poradca“ mu s povoleným vzdialeným prístupom k počítaču pomohol zainvestovať 250 eur. Sedem týždňov spolu investíciu sledovali, utužovali dôveru, až kým sa jeho vklad podľa falošného výpisu zhodnotil na šialených 8-tisíc eur. Vtedy sa muž osmelil a investoval ďalších 5-tisíc. Zaslepený vidinou vysokého zárobku netušil, že je v moci podvodníka a o niekoľko týždňov bude na mizine.

Prípad človeka, ktorý uveril momentálne najčastejšiemu typu podvodov, je skutočný, hovorí Robert Dékány z tímu odhaľujúceho podvody v Tatra banke.

Dékány aj experti ostatných bánk na túto oblasť upozorňujú, že podvodov, najmä tých investičných, rapídne pribúda. Bankári pri nich často „bojujú“ aj s klientmi, ktorí sú tak zmanipulovaní útočníkom, že si nechcú priznať, že mohli naletieť, a napriek varovaniam mu s plným vedomím posielajú peniaze.

Klient z úvodu uveril aj tomu, že sa jeho peniaze postupne zhodnotili až na 46-tisíc eur. Keď si chcel peniaze vybrať,

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Banky a poisťovne

Investovanie a úvery

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie