Denník N

Farebný asfalt a plastové stĺpy na Vazovovej a Mudroňovej v Bratislave nahradí dlažba a zeleň

Vizualizácia križovatky na Vazovovej. Zdroj - Magistrát Bratislavy
Vizualizácia križovatky na Vazovovej. Zdroj – Magistrát Bratislavy

Plánované úpravy podľa magistrátu zlepšia bezpečnosť chodcov aj plynulosť premávky. Pribudne aj parkovanie a miesta na krátke zastavenie.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Bratislavský magistrát predstavil finálnu podobu verejných priestorov pri základných školách na Vazovovej a Mudroňovej, s ich realizáciou chce začať hneď po začiatku letných prázdnin.

Dočasné riešenia – farebný asfalt a plastové stĺpiky – nahradí dlažba, zeleň a nové parkovacie miesta. Primátor Matúš Vallo hovorí, že magistrát si vypočul „mnohé reakcie a sčasti aj oprávnenú kritiku“.

Uznáva, že úprava a komunikácia úprav na Vazovovej mohli vyvolať mylný dojem, že dočasný priestor pri frekventovanej ceste bol mienený ako ihrisko pre deti, čo však podľa neho nie je pravda.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Matúš Vallo

Slovensko

Teraz najčítanejšie