Streda 22.05.2024
Dnes má meniny 
Júlia, Juliana
°C
30.04.2024 03:05

Mesto chce, aby sa kontajnery na separovaný odpad mohli zamykať


Ilustračná snímka, zdroj: Odpady-portal.sk


Novozámocká radnica chce, aby kontajnery na separovaný odpad v meste boli uzamykateľné. Prístup k nim by mali iba obyvatelia danej lokality, ktorí si ich otvoria pomocou čipu.


Ako uviedol mestský úrad, takýmto spôsobom sa vytriedený odpad lepšie ochráni pred vandalizmom či znečistením inými odpadmi. Mesto už pripravuje projekt, na ktorý chce získať financie z Programu Slovensko. "Celková výška oprávnených výdavkov je viac ako 480.000 eur. V prípade úspešnej žiadosti by bolo spolufinancovanie mesta vo výške osem percent, teda 38.641 eur," informoval magistrát.         

Realizáciou projektu sa podľa radnice zvýši množstvo vytriedeného odpadu a minimalizuje sa zneužívanie kontajnerov. "Uzamknuté kontajnery minimalizujú riziko neoprávneného prístupu a miešania jednotlivých zložiek separovaného odpadu. Uzamknuté kontajnery tiež chránia obsah pred dažďom či vetrom, ale aj pred neporiadkom a vandalizmom," doplnila radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2017
V mestskej časti Turá Lúka zmenili systém zberu separovaného odpadu
V centrálnej zóne myjavskej mestskej časti Turá Lúka zmenili systém zberu separovaného odpadu. Doterajšie kontajnery nahradili od začiatku roka plastové vrecia.
viac
16.07.2020
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery, ktoré v týchto dňoch pribudli na sídlisku Západ a sídlisku Východ. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
02.05.2023
V Michalovciach spúšťajú digitalizáciu nádob na komunálny odpad
Na nádoby sa umiestnia RFID štítky a následná pasportizácia by tak mala podľa mesta sprehľadniť štruktúru vlastníkov a zároveň pripraví nádoby pre zbieranie ďalších kritických dát potrebných pre efektívnejšie nastavenie systému zberu odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %