Jakub Forgács Zo Slovenska Politika

Dostanú v RTVS šancu KONŠPIRÁCIE? Je podložené, že Zem je guľatá? pýta sa Machala, VIDEO

Internetom koluje video, v ktorom znejú prekvapivé vyjadrenia generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva kultúry SR Lukáša Machalu.

Ilustračný obrázok k článku Dostanú v RTVS šancu KONŠPIRÁCIE? Je podložené, že Zem je guľatá? pýta sa Machala, VIDEO
Zdroj: TASR/Michal Svítok / TASR/Jaroslav Novák

Slovenská novinárka Zuzana Kovačič Hanzelová zverejnila na svojom instagramovom profile úryvok z relácie Reportéri, ktorý označila za „predstavu o tom, čo má vysielať verejnoprávna televízia a rozhlas priamo od Lukáša Machalu z SNS.“ Ide o generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva kultúry SR.

Na otázku moderátora, či by mali v televízii dostať priestor aj ľudia, ktorí tvrdia, že Zem je plochá, Machala reagoval: „Myslím si, že určite áno.“

Svojou reakciou zaskočil aj moderátora. „Je podložené, že Zem je plochá?“ spýtal sa preto Machalu. „A je podložené, že Zem je guľatá? Ja sa vážne pýtam. Je to podložené? Boli ste vo Vesmíre? Vy ste neboli, ja tiež nie, neviem,“ zakončil Machala.

Celé video si môžete pozrieť pod textom.

„Pre kontext, Lukáš Machala je podľa mnohých ten, čo v skutočnosti riadi ministerstvo kultúry a je hlavným človekom z SNS, ktorý komunikuje nový zákon o RTVS,“ dodala vo svojom príspevku Hanzelová.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM