Z Bratislavy sa poletí v zime do Cancúnu, v lete aj na Brač

Cestovné kancelárie FISCHER a KARTAGO tours po úspešnej sezóne rozširujú svoje portfólio o priame lety z Bratislavy do Mexika, Vietnamu (ostrov Phu Quoc), Dominikánskej republiky (Punta Cana) a na Kubu (Holguín) bez medzipristátia v Prahe. Nové destinácie budú otvorené v zimnej sezóne. Lety budú lietať týždenne s moderným Airbusom A330 dopravcu World2fly, ktorý disponujúce biznis triedou.

30.04.2024 10:38
NEPOUZ Brač Foto:
Brač
debata

Lety do Vietnamu, Dominikánskej republiky a na Kubu začali FISCHER a KARTAGO tours v spolupráci so španielskou leteckou spoločnosťou World2Fly na jeseň minulého roka. Po prvýkrát v histórii mohli slovenskí klienti letieť do exotických destinácií z bratislavského letiska bez toho, aby museli cestovať napríklad do Viedne.

Mexiko

Obľúbené letovisko Cancún na polostrove Yucatán láka turistov z celého sveta vďaka krásnym karibským plážam, vynikajúcej gastronómii, mayským pamiatkam, ako je mesto Chichén Iztá, zapísané na zozname UNESCO, ktoré patrí medzi sedem novodobých divov sveta a vychýrenému nočnému životu. Podobným zážitkom je aj návšteva archeologickej zóny Tulum s tajomným starovekým mestom Cobá, ktoré sa nachádza v tropickom dažďovom pralese. Cancún je tiež ideálnou destináciou pre milovníkov potápania a šnorchlovania, pretože ponúka možnosť objavovať krásy podmorského sveta na druhom najväčšom koralovom útese na svete.

Kuba

Holguín – východná oblasť Kuby, ktorá sa môže pochváliť stálejším a teplejším počasím a je veľmi obľúbená u nemeckej klientely. Ideálna základňa na návštevu druhého najväčšieho mesta Kuby, Santiago de Cuba alebo najstaršieho mesta Kuby, Baracoa. Milovníci prírody ocenia niektorú z peších túr v pohorí Sierra de Nipe a nádherné pláže obmývané tyrkysovým morom.

Vietnam

Najväčší vietnamský ostrov Phu Quoc, doposiaľ nezasiahnutý masovým turizmom sa stal TOP exotickou destináciou v ponuke cestovných kancelárií KARTAGO Tours a FISCHER. Až 70 % plochy ostrova tvorí národný park zapísaný na zozname UNESCO. Medzi zážitky, ktoré by si turisti nemali nechať ujsť, patrí návšteva rekordnej takmer 8 kilometrov dlhej lanovky spájajúcej ostrov s národným parkom Hon Thom. Phu Quoc je turistom z celého sveta známy aj vďaka VinWonders – jednému z najväčších zábavných parkov v Ázii a obchodnému centru Gran World, ktoré sa podobá Benátkam.

Vietnam
Video
Zdroj: Pixabay.com

Dominikánska republika

Zájazdy budú smerovať do letoviska Punta Cana, v najvýchodnejšie položenej provincii La Altagracia. Klientom cestovných kancelárií FISCHER a KARTAGO Tours je to dobre známa destinácia, ktorá láka na karibské pláže s bielym pieskom, palmy, luxusné hotelové rezorty a bohatý nočný život.

Okrem spomínaných destinácií budú KARTAGO tours a FISCHER z Bratislavy 2-krát týždenne lietať aj do obľúbených Spojených arabských emirátov, ktoré u Slovákov patria medzi top blízke exotické destinácie. Tieto lety budú operované leteckou spoločnosťou Smartwings.

Z BTS sa v lete poletí aj na chorvátsky ostrov Brač

Z Letiska M. R. Štefánika sa aj tento rok poletí do Chorvátska – konkrétne na chorvátsky ostrov Brač. Prvé lety sú v pláne od 8. júna s frekvenciou 1-krát týždenne, každú sobotu, a v pláne je spolu 30 rotácií letov.

Letecky do Chorvátska je rýchle a pohodlné – stále viac Slovákov si do tejto populárnej dovolenkovej destinácie nachádza cestu aj prostredníctvom leteckých zájazdov. Na tlačovej konferencii sa na tom zhodli predstavitelia cestovnej kancelárie Satur a Letiska M. R. Štefánika. CK Satur informovala o novinke v podobe poznávacích zájazdov v Chorvátsku ako aj o posledných trendoch v leteckých zájazdoch, týkajúce sa cestovania na obľúbené chorvátske pobrežie.

Chorvátsko z dronu
Video
Zdroj: Pixabay

Priamo s bratislavského letiska sa aj tento rok poletí na chorvátsky ostrov Brač. Prvé lety sú v pláne od 8. júna s frekvenciou 1 x týždenne, každú sobotu.

Chorvátsko je u Slovákov stále v kurze. Svedčí o tom nárast záujmu, ako aj samotných cestovateľov. Dáta z roku 2023 zaznamenali až 41 %-ný nárast cestujúcich oproti obdobiu spred pandémie. Chorvátsko si vo väčšej miere za cieľovú, letnú destináciu zvolili páry a rodiny s deťmi.

Jadranské more je tak pre Slovákov ešte lepšie dostupné, už za dve hodiny od odletu zo slovenského letiska sa môžu okúpať v jednom z letovísk na Brači.

recepcia, Aura, Dubaj, bazén, skypool Čítajte viac Ak sa chcete okúpať v jednom z najvyššie položených bazénov na svete, nesmiete mať hocijaké plavky NEPOUZ Sellano, visutý most Čítajte viac Otvorili najvyšší visutý peší most v Európe: Krok medzi dosky sa nevypláca Cavtat, Chorvátsko, záliv, dovolenka, more, cestovanie Čítajte viac Slovenské more je stále v Chorvátsku, Jadran navštívilo pol milióna Slovákov
debata chyba
Viac na túto tému: #letisko M. R. Štefánika #bratislavské letisko