Gérard Depardieu skončil vo väzbe pre sexuálne útoky: Potvrdili sa očakávania médií

Francúzsky herec Gérard Depardieu bol v pondelok ráno zadržaný v súvislosti s obvinením zo sexuálneho napadnutia dvoch žien a je vo väzbe, uviedla agentúra AFP s odvolaním sa na zdroje.

29.04.2024 11:25 , aktualizované: 16:12
Gérard Depardieu Foto:
Francúzsky herec Gérard Depardieu na archívnom zábere z roku 2021.
debata (17)

Médiá najprv predpoludním informovali o tom, že herec odpovedal na otázky kriminalistov v prípade dvoch žien, ktoré ho vinia zo sexuálneho napadnutia počas nakrúcania filmov v rokoch 2014 a 2021. Herec, ktorý dlhodobo vinu odmieta, bude podľa stanice BFM TV pravdepodobne zadržaný, hlásila ešte v rannom spravodajstve stanica. Jej očakávania sa potvrdili. Väzba sa podľa BFM TV začala v pondelok o 8.00 h. Zo zákona môže polícia podozrivého držať 24 hodín a prípadne väzbu predĺžiť na 48 hodín.

V marci podala na herca trestné oznámenie žena, podľa ktorej sa sexuálny útok stal v septembri 2021 pri nakrúcaní snímky Les volets verts (Zelené okenice), kde žena pracovala ako scénografka. Tvrdí, že ju Depardieu brutálne chytil a trel sa o pás, brucho a prsia. Napadnutie prerušila hercova ochranka. Teraz tridsaťpäťročná žena tvrdí, že ju Depardieu zvieral „ohromnou silou“ a po zvyšok nakrúcania ju urážal a oslovoval „dievča“.

Gérard Depardieu Čítajte viac Útoky na Depardieua sú smrťou umenia, píšu jeho kolegovia: Herca sa zastali aj slávne divy, podporuje ho Bruni či Richard

Druhé obvinenie, ktoré je podľa BFM TV rovnako predmetom výsluchu na komisárstve v Paríži, sa týka udalosti, ktorá sa podľa výpovede ženy stala na nakrúcaní krátkeho filmu Magicien et les Siamois (Čarodejník a Siamskí) v roku 2014. Vtedy 24-ročná asistentka si od herca vypočula explicitné sexuálne návrhy a Depardieu ju podľa nej obchytkával na intímnych partiách.

France Cesar Awards Čítajte viac Tým, ktoré prehovorili, aj tým, ktoré nemohli... slová ocenenej režisérky pre obete sexuálneho násilia tnú do živého. Koľko predátorov ukrýva svet filmu?

Podobné oznámenia podalo na jedného z najznámejších žijúcich francúzskych hercov viac žien. Niektoré oznámenia francúzska justícia odložila, pretože boli premlčané.

Vlani v decembri sa herca v otvorenom liste zastalo zhruba šesť desiatok francúzskych umelcov. Medzi podpísanými je napríklad jeho herecký kolega Pierre Richard alebo speváčka a bývalá prvá dáma Francúzska Carla Bruni. Umelci odsudzujú príval nenávisti, ktorý sa podľa nich na Depardieua zniesol napriek prezumpcii neviny, a píšu, že jeho odstrihnutie od sveta filmu by bolo smrťou umenia.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #výpoveď #sexuálny útok #Gérard Depardieu

+ Vyživujúce snacky udržia vašu energiu a zamedzia prejedaniu sa.
Brigáda vás vyčerpá, ale so zárobkom budete...

+ Práca pri maľovaní vás upokojí a prinesie harmóniu do rodiny.
Neustále porovnávanie v práci vám zaručene úspech...