Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Slalom

Taiwan počul slovenskú hymnu

Sunday, 28. 04. 2024 - 21:33, Public relations   

Taiwan počul slovenskú hymnu

Viete ukázať Slovensko na mape? Na predstavení tímov som sa publika spýtala aby zdvihli ruku tí, ktorí vedia kde sa Slovensko nachádza a dokážu ho ukázať na mape. Z celej sály s viac než 100 ľuďmi sa zdvihli tri ruky, ale dve z nich si to v zapätí rozmysleli. Dnes sa už odvážim povedať, že drvivá väčšina našich súperov a ich kolegov z miestnych ASN by dnes na túto otázku odpovedali správne. Za posledné dni mi totiž prišlo množstvo správ s printscreenmi mapy strednej Európy.

2024-tigp-fb-front-page.jpg

Potom to víkende sme však dostali niekoľko správ s fotkou mapy Slovenska a jej pozíciu na mape a dovolím si tvrdiť že celá sála a celá TIGP už teraz vie kde sa naša malá krajina nachádza. Nečudujem sa im nie je sme ničím svetoznámy a jediné čo ich aktuálne dokázalo nejakým spôsobom Vedľa Ukrajiny alebo Ruska. Naša krajina potrebuje viac aktivít, ktoré dokážu túto bodku na mapu sveta umiestniť.

20240419-100659.jpg

Prišli sme pretekať medzi miestnych šampiónov. Išli sme s cieľom víťazstva, ale na mieste sme pochopili, že bude treba viac, než len naše zručnosti a skúsenosti. Kategória gymkhana je v Ázii veľmi obľúbená. Naše slalomy sú rýchlejšie a menej technické. Videli sme, že to nebude len ďalší víkend v teplých krajinách. A teplotný šok sme teda zažili poriadny. Pretekať v 33 stupňoch a vysokej vlhkosti preverilo aj našu fyzickú zdatnosť.

ceremony-2.jpg

Po piatkovej press konferencii a brífingu nás čakali dva dni nabitého programu na uzavretej ceste priamo pred prezidentským palácom. 17 tímov zo 16 krajín súťažilo sa v piatich kategóriách: mužské a ženské Sólo, mužský Double a zmiešaný Double, výsledky ktorých určovali pozíciu každej krajiny v celkovom hodnotení. Dúfali sme aspoň v nejaké pódium, no nakoniec domov nesieme 3 poháre.

david-auto.jpg

V sobotňajšej kategórii Sólo pretekal každý sám za seba. Dve kvalifikačné jazdy určovali štartovaciu pozíciu do vyraďovacej fázy, ktorá sa už jazdila na inej verzii trate. Mali sme možnosť obhliadky trate pešo, ale nikto si trať nevedel skúsiť priamo v aute. Išlo sa rovno na ostro. Každé vyraďovacie kolo znamenalo len jeden jediný pokus na trati. Horná polovica postupovala do ďalšieho kola. Akákoľvek chyba znižovala naše šance. Peter s Dávidom dokázali, že ani neznáma disciplína ich nezastaví. Dávid dosiahol na 11. miesto v celkovom poradí a Peter na 16., po nešťastnej penalizácii za kužeľ. Michaela si v kvalifikácii aj v prvej vyraďovačke vyjazdila tretie miesto a v rámci Sólo kategórie sa tak posunula až do nedeľnej časti.

country-podium-2.jpg

Druhý pretekársky deň nás čakalo ženské finále a nová verzia trate (už tretia) pre Doubles. Ak sme doteraz hovorili o novej disciplíne, toto bolo niečo úplne mimo našej reality. Dve autá idúce spoločne, kúsok za sebou. Kužeľ, kontakt alebo omyl boli neprípustné. Peter s Dávidom zajazdili výborný čas, no z prvého vyraďovacieho kola však nepostúpili ďalej a v mužských dvojiciach skončili na 12. mieste. Michaela s Dávidom dominovali v prvých vyraďovacích kolách zmiešaných Doubles a naše šance v tejto kategórii vyzerali na pódium. Vo finále zajazdili svoj najlepší čas, ale súperi z Malajzie boli rýchlejší. Druhé miesto v kategórii, s ktorou sme nemali skúsenosti a nevedeli sme, čo od nej čakať, je pre nás aj tak úžasné.

mixed-doubles-action.jpg

Aby orientácia v nedeľu nebola taká jednoduchá, Michaeline vyraďovacie Sólo jazdy sa išli na trati zo soboty. Orientácia bola o to náročnejšia. Jediná kategória, kde dominovala Európa bola práve ženské Sólo. Michaela si po úspešných vyraďovačkách rozdala posledné kolo s rýchlou nemeckou slalomárkou, ktorá vyhrala všetky kolá až do samotného finále. Na koniec však to najlepšie. V tomto hesle odjazdila Michaela finálové kolo, v ktorom súperke nadelila viac než pol sekundy a zajazdila najrýchlejší ženský čas víkendu. Nepodľahla tlaku a vyjazdila si zlato a úspech pre Slovensko. Počuť slovenskú hymnu na stupňoch víťazov je neopísateľný pocit.

european-teams.jpg

Práve prvé miesto v ženskom sóle a druhé v zmiešaných Doubles nám zaistili aj prekvapenie víkendu, ktorým bolo tretie miesto medzi krajinami pre Slovensko a SAMŠ.

peter-auto.jpg

Spoznali sme novú krajinu, úžasných ľudí s vášňou pre motoršport, ale hlavne disciplínu, ktorá robí motoršport dostupným pre každého. Konkurencia bola naozaj silná. Rýchle ruky a schopnosť zapamätať si motanicu cez kužele doslova rozsypané po trati boli nevyhnutné.

misa-win.jpg

Po tomto víkende však môžeme povedať, že vo svete sa nestratíme. Sme hrdí na to, že sme Slovensko dokázali úspešne odprezentovať vo svete a umiestniť na mapu v ďalšej kategórii. Ďakujeme CTMS za pozvanie a Slovenskej asociácii motoristického športu za podporu a dôveru, ktorú do nás vložili.

Michaela Dorčíková

all-females-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri