Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto nikdy nerobím, zúril Ramsay po derby s Čechmi. Na hráčov si po zúfalej prvej tretine počkal v šatni

Slovenskí hokejisti si pripísali druhú prehru v príprave na majstrovstvá sveta. V prvom "federálnom derby" proti Čechom rozhodla úvodná tretina, v ktorej si Slováci nechali vstreliť tri góly za necelých šesť minút.

27.04.2024 07:51
Samuel Takáč Foto:
Samuel Takáč (Slovensko) oslavuje so striedačkou druhý gól.
debata (4)

Ako po zápase uviedol tréner slovenského výberu Craig Ramsay, po katastrofálnom úvodnom dejstve si na svojich zverencov netradične počkal v šatni.

"Nie je príjemné vidieť, keď váš tím nie je pripravený. Myslel som, že sme pripravení. Zápas sme prehrali už v prvej tretine.

Cez prestávku som čakal na hráčov v šatni, čo nikdy nerobím. Povedal som im: Dobre viete, prečo som tu a nie je to dobrá vec," opísal svoj hnev kanadský kouč.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Snažil sa im dôrazne dohovoriť. „Je neakceptovateľné takto hrať pred skvelou diváckou kulisou. Musíte to zobrať do vlastných rúk, venovať sa aj detailom, tvrdo makať a držať puk.“

Slovenskí hokejisti môžu svojim susedom odplatiť prehru už v sobotu v Bratislave. Duel je na programe už o 14.00 h a tak nemajú veľa času na oddych.

Dva náročné zápasy za sebou ich však čakajú aj na šampionáte v Prahe a Ostrave a tak to pre hráčov i trénerov bude dobrá príprava. Ramsay sa venoval v dlhšom príhovore po zápase aj tomu.

Samuel Hlavaj Česko Čítajte viac Smršť Čechov v úvode, tri góly za šesť minút. Slováci na odvekého rivala nestačili

"Vždy je na mieste vstúpiť chalanom do hláv, hlavne, keď nás zajtra čaká ten istý súper. Potrebujeme to, takéto zápasy budeme hrať aj na majstrovstvách sveta. Je to pre nás veľký test.

Súper má veľkú kvalitu, ale ak budeme hrať ako tím, budeme dodržiavať veci a v určitých fázach si hru zjednodušovať, tak môžeme byť proti tak kvalitnému tímu úspešní," uviedol asistent trénera Peter Frühauf.

Prezradil, že pred druhým duelom nebude veľa zmien v zostave. Namiesto Samuela Hlavaja by sa mal do bránky postaviť jeden z dvojice Stanislav Škorvánek a Matej Tomek a tréneri pravdepodobne premiešajú útoky.

Ostravar aréna: domov Slovákov počas MS v hokeji Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Minimálne dvanásť dní bude ich prechodným...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #derby #Craig Ramsay #MS 2024 v hokeji