Zoznámte sa s najväčšími zabijakmi rastlinnej ríše

Zdieľať
Náprstník červený
Zoznámte sa s najväčšími zabijakmi rastlinnej ríše Foto: www.freepik.com

Objavte svet rastlín, ktoré nám môžu byť nielen užitočné, ale aj nebezpečné. Nová kniha „Diablova záhradka“ vám otvorí oči a naučí vás rozpoznať jedovaté rastliny, ktoré by ste mohli nájsť aj vo svojom okolí.

Vždy ste si mysleli, že viete, ktoré rastliny sú jedovaté a ktoré nie? Nová publikácia „Diablova záhradka“ vás možno presvedčí o opaku. Dáva vám však oveľa viac dôvodov, prečo by táto kniha nemala chýbať vo vašej knižnici.

Rastliny sú neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Pestujeme ich doma či na záhrade, obdivujeme ich na výletoch alebo na exotických dovolenkách. Avšak nie vždy si uvedomujeme riziká, ktoré môžu predstavovať. Niektoré z nich sú totiž jedovaté. Práve o týchto „jedoch“ poskytuje táto kniha veľmi užitočný prehľad.

Tri odborníčky z Botanickej záhrady hlavného mesta Prahy  sa podieľali na príprave tejto knihy. Píšu s pochopením pre bežného čitateľa, pričom svoje výklady okorenili zaujímavými príkladmi a historkami.

Prvých 50 strán vás prevedie teóriou o tom, prečo sú niektoré rastliny jedovaté a ako ich toxíny ovplyvňujú nás aj naše domáce zvieratá. Predstavia historické otravy aj súčasné nebezpečné zmätky medzi jedlými a jedovatými rastlinami. Následne vám kniha ponúka rozsiahly prehľad jedovatých rastlín, ktorý je vedený vo veľmi prístupnej forme.

Knihu dopĺňa množstvo fotografií a výstižných kresieb, ktoré umožňujú lepšie pochopenie materiálu. Tieto kresby pripravil Jakub Chaba a sú skvelým doplnkom k textu.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané