Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Má Mitsubishi Colt k dispozícii aj naftové motory?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

OTVORENIE OBJEDNÁVOK NA NOVÝ RENAULT CAPTUR V SLOVENSKEJ REPUBLIKE

26.4.2024

Nový Captur, "voiture à vivre" (auto s rytmom života) segmentu B

 

Z modelu Captur, uvedeného na trh v roku 2013, sa predalo viac ako dva milióny kusov v 90 krajinách. Priestranný a modulárny automobil je vybavený radom funkcií prispôsobených životnému štýlu zákazníkov: každodenné dochádzanie na krátke vzdialenosti, voľnočasové aktivity, víkendové výlety aj dovolenky.

 

Nový Renault Captur bol predstavený 4. apríla tohto roku (odkaz na Press Kit).

 

Tento model má nový, dynamickejší dizajn s originálnou štýlovou prednou časťou. Premena je viditeľná na prvý pohľad! Dostal nový svetelný podpis, viacvrstvovú masku chladiča s logom Nouvel'R a vyššiu, horizontálnejšiu kapotu. Nové svetlomety sú štandardne vybavené technológiou Full LED pre všetky verzie. Modernejší vzhľad dostala aj zadná časť vozidla s priehľadnými krytmi zadných svetiel, novým logom a prepracovaným difúzorom. V interiéri bola postupne odstránená všetká koža. Nové čalúnenie je založené na recyklovaných látkach (viac ako 26 % pre verziu Esprit Alpine).

 

Ako prvý v segmente B je nový Captur štandardne vybavený multimediálnym systémom OpenR Link na novom 10,4-palcovom vertikálnom dotykovom displeji vo všetkých verziách. Používatelia môžu naplno využívať exkluzívny interaktívny obsah a nové služby, ako napríklad integrovaný systém služieb Google so systémom Android Automotive 12, ktorý je k dispozícii ako voliteľná výbava od prvej verzie. Okrem toho, že rozhranie je plne prispôsobiteľné, je kompatibilné so systémami Android Auto a Apple CarPlay pre káblové a bezdrôtové pripojenie smartfónu.

 

Nová generácia modelu Captur obsahuje rovnako širokú škálu prispôsobiteľných prvkov ako jeho predchodca. Zákazníci si môžu vybrať zo širokej ponuky doplnkov a farieb karosérie: biela Nacré, sivá Cassiopée, čierna Étoilé, modrá Iron a červená Flamme, spolu s novým odtieňom sivej Rafale. Na želanie je k dispozícii dvojfarebné prevedenie, ktoré je u zákazníkov obľúbené a pre ktoré si môžu vybrať odtiene sivej Highland, čiernej Étoile alebo novej béžovej Perle pre strechu a spätné zrkadlá.

 

Napokon, nový Captur je od svojho uvedenia na trh k dispozícii v novej verzii: Esprit Alpine. Táto verzia je inšpirovaná značkou Alpine a svojím športovým vzhľadom dodáva dizajnu ďalší charakter.

 

Kompletný, účinný rad motorov za atraktívnu cenu

Základná cena nového modelu Captur je 18 000 € za verziu Evolution. Ceny začínajú na 19 900 €  za verziu Techno a 27 600 € za verziu Esprit Alpine. Zákazníci môžu využiť bonus pri kúpe svojho existujúceho vozidla.

Nový Captur je k dispozícii s plne hybridným motorom E-Tech s výkonom 145 k, ktorý v súčasnosti uprednostňuje viac ako 41 % zákazníkov. Tento motor dosahuje vynikajúce hodnoty spotreby paliva a emisií CO2 4,6 l/100 km a 105 g/km.

S plne hybridným motorom E-Tech je základná cena nového modelu Captur 25 900 € za verziu Techno a 28 700 € za verziu Esprit Alpine. 

Nový Captur je k dispozícii aj s dvojpalivovým benzínovým a LPG pohonom. Tento motor, ktorý je ekologickejšou a úspornejšou alternatívou, znižuje emisie CO₂ približne o 10 % v porovnaní s ekvivalentným benzínovým motorom a ponúka dojazd až 1 100 km na dve nádrže.

Nový Captur sa dodáva s možnosťou výberu z piatich motorov: TCe 90, TCe 100 LPG, mild hybrid 140, mild hybrid 160 EDC a E-Tech full hybrid 145.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén