Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
26.04.2024 11:05

V Lomnickom sedle napadlo 20 cm snehu, opäť sa tam bude lyžovať


Ilustračná snímka: TatryPortal.sk


Lyžiari majú pred sebou ďalší víkend, ktorý môžu stráviť na lyžiach. Ochladenie a sneženie z uplynulých dní zabezpečili stále dobré podmienky na jarnú lyžovačku.


Hovorca prevádzkovateľa stredísk v Tatrách Marián Galajda informoval, že okrem Jasnej otvorí svoje brány počas nadchádzajúceho víkendu aj lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici.         

"Vo Vysokých Tatrách bude v prevádzke najvyššie položená zjazdovka v Lomnickom sedle, na ktorej sa nachádza ešte stále viac ako meter snehu. Aj tam v uplynulých dňoch vďaka ochladeniu pribudlo takmer 20 centimetrov nového snehu, ktorý pomôže ešte lepšie pripraviť zjazdovku na víkendovú prevádzku," uviedol Galajda.         

Lyžiari aj turisti majú vo Vysokých Tatrách k dispozícii lanovky z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso a v prevádzke bude aj visutá lanová dráha na Lomnický štít. Peší návštevníci môžu využiť aj pozemnú dráhu zo Starého Smokovca na Hrebienok či lanovku zo Štrbského Plesa na Solisko.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.12.2017
Lyžovačku v Lomnickom sedle si lyžiari tento rok užijú skôr
Vo Vysokých Tatrách v posledných dňoch napadlo dostatok prírodného snehu, a preto si už od soboty 9. decembra užijú milovníci lyžovania prvú lyžovačku premiérovo z Lomnického sedla.
viac
25.01.2018
Karneval na svahu
Aj túto zimnú sezónu to na Fačkovskom sedle ožije.
viac
15.01.2019
Maďarský Salgótarján a lyžiarske strediská v BBSK prepojí víkendový skibus
Štyri regióny Novohrad, Podpoľanie, Horehronie a maďarský Salgótarján prepojí s lyžiarskymi strediskami v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) už počas tohtoročnej zimnej sezóny skibus 4x4. TASR o tom v utorok informoval tím Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.
viac
07.02.2020
Zjazdovku v Lomnickom sedle vďaka nádielke snehu otvoria
Zdanlivo nepriaznivé počasie počas posledných dní prinieslo do Tatier poriadnu nádielku snehu. Pokiaľ sa podmienky nezmenia, v sobotu 8. februára vďaka tomu budú môcť lyžiari prvýkrát v tejto sezóne využiť aj najvyššie položenú zjazdovku na Slovensku z Lomnického sedla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %