Zlodeji v Nemecku odcudzili elektrické káble. Paralyzovali tak železničnú dopravu

ta3/TASR
26.4.2024 09:46

Zlodeji elektrických káblov v noci na piatok 26. apríla paralyzovali železničnú dopravu v častiach západného Nemecka. Spôsobilo to meškania vlakov, ktoré budú podľa očakávania pretrvávať až do piatkového poludnia.

GKZxuUwXsAAY8-D.jpg
X/Reuters

Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn prostredníctvom svojej hovorkyne uviedla, že vlakovú dopravu sa podarilo čiastočne znormalizovať v oblasti Porúria a na sever od spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko.

Doprava však bola úplne odstavená v blízkosti stanice vo veľkomeste Bochum pri Düsseldorfe.

Diaľkové vlaky museli byť odklonené a množstvo spojov bolo zrušených alebo presmerovaných na regionálne a prímestské spoje.

Chýbajúce káble zapríčinili, že v meste Bochum nefungovali železničné stavadlá a v Severnom Porýní-Vestfálsku bola narušená rádiové spojenie, dodala hovorkyňa železníc.

Vlaky nemohli pokračovať v jazde z bezpečnostných dôvodov, lebo rušňovodiči sa nedokázali pripojiť na stavadlá, ktoré ovládajú výhybky, koľajové križovatky a návestidlá.

Nemecká železničná spoločnosť uviedla, že chýbajúce káble ovplyvnili premávku nákladných vlakov a asi 20 spojov osobných vlakov, udáva DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok