plny-hrniec_transparent_negativ.png

Orechové chuťovky z lístkového cesta: Len 6 ingrediencií a blesková príprava!

Bleskový recept na orechové rolky. Jednoduchosť skĺbená s fantastickou chuťou!

Keď patríte medzi tých ľudí, ktorí si radi pomaškrtia na niečom sladkom a dobrom, ale zrovna nemajú nič poruke a tlačí ich čas, tak tento recept je jednoznačne vaša záchrana.

 

 

Neodolateľne chutné rolky z lístkového cesta plnené zmesou z vlašských orechov a marhuľového džemu.

Jednoduchý a rýchly recept na sladkú orechovú pochúťku z youtube kanála Blatterteig Rezepte.

Potrebujeme:

1 balenie čerstvého lístkového cesta (275 g)

200 g nasekaných vlašských orechov

100 g marhuľového džemu

2 PL kryštálového cukru

1 vajce

roztopenú horkú čokoládu

Postup:

Do misky nasypeme pomleté orechy.

Pridáme marhuľový džem. Dobre premiešame.

 

 

Potom do orechovej plnky pridáme cukor.

Opäť zamiešame. Na tvrdej podložke rozprestrieme lístkové cesto.

Orechovú zmes nanesieme na lístkové cesto.

Rozotrieme a vrchný okraj necháme voľný (cca 5 cm).

V malej miske vidličkou rozšľaháme vajce.

 

 

Vajíčkom potrieme vrchný okraj. Cesto nakrájame na pásy.

Potom zrolujeme a rolky jemne sploštíme rukou.

Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vrch a boky potrieme vajcom.

 

 

Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.

Pečieme 20 minút.

Po upečení potrieme rolky roztopenou čokoládou.

Môžeme servírovať.

Alternatívny recept na jednoduchú orechovú plnku

Existuje mnoho receptov na orechovú plnku, ale táto verzia je rýchla, jednoduchá a chutná. Hodí sa do koláčov, zákuskov, rožkov a rôznych dezertov.

Ingrediencie:

200 g mleté orechy (vlašské, lieskové, mandle, podľa chuti)

100 g práškový cukor

1 vajce

1 lyžica rum (voliteľné)

Štipka soli

Postup:

 

 

V miske zmiešajte mleté orechy, práškový cukor a soľ. Pridajte vajce a rum (ak ho používate) a vymiešajte na kompaktnú hmotu. Ak je plnka príliš suchá, pridajte trocha mlieka alebo rumu po lyžiciach, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.

Plnku môžete použiť ihneď alebo ju skladujte v chladničke v uzatvorenej nádobe až 3 dni.

Tipy:

Pre bohatšiu chuť môžete orechy pred mletím opražiť na suchej panvici. Do plnky môžete pridať aj hrozienka, sušené slivky, kandované ovocie alebo nasekanú čokoládu. Plnku môžete ochutiť aj rôznymi koreninami, ako je škorica, muškátový orech alebo kardamóm.

Variácie:

Okrem základnej verzie môžete orechovú plnku vylepšiť rôznymi spôsobmi:

Tvarohová plnka: Zmiešajte orechovú plnku s tvarohom a vanilkovým cukrom.

Čokoládová plnka: Pridajte do plnky roztopenú čokoládu alebo kakao.

Kokosová plnka: Pridajte do plnky kokosové mlieko a strúhaný kokos.

Marcipánová plnka: Pridajte do plnky marcipán a mandľové mlieko.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes