Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

O pozornosť sa hlási nový medzinárodný filmový festival na Slovensku

  • AH

Zoznámte sa, toto je June Film Fest!

Milovníci filmového umenia a zábavy, hudby či dobrej nálady zbystrite pozornosť. Na slovenskú audiovizuálnu scénu prichádza nový medzinárodný filmový festival June Film Fest (JuFF), ktorý hodlá zaujať inovatívnym konceptom. Premiérová filmová slávnosť sa bude konať od 5. do 9. júna v Trnave. Divácky atraktívny program ponúkne svoje priestorové kulisy priamo v srdci mesta s bohatou kultúrou a históriou.

Kultúry a umenia nikdy nie je dosť. A najmä v súčasnosti. Práve táto myšlienka sa stala jedným z kľúčových dôvodov vzniku nového filmového festivalu, s čím je stotožnený najmä Daniel Dangl, riaditeľ a producent pripravovaného podujatia: „Na úzko zamerané tzv. artové filmové festivaly som sa osobne nikdy nedostal z rôznych dôvodov. Vznikla idea, prečo sa nepokúsiť zrealizovať kinematografické podujatie príťažlivé aj pre obyčajných “smrteľníkov“ a vôbec bežných fanúšikov kina. A tak vznikol nápad uskutočniť festival, ktorý snáď osloví širokú divácku skupinu, ale aj kultúrnych či hudobných nadšencov, jednoducho, každého kto má chuť sa baviť, či už v kinosále alebo mimo nej.“

June Film Festival
nebude orientovaný výhradne len pre nadšencov filmového zamerania. Celkový program nasmerovaný pre širokú verejnosť má ambíciu zaujať a potešiť návštevníkov rôznych vekových kategórií. Pripravované kultúrno-spoločenské podujatie sa sústredí vo viacerých autentických priestoroch pešej zóny historického centra Trnavy (Divadlo Jána Palárika, kino Hviezda, Malý Berlín, mestský Amfiteáter). Festivalová dramaturgia premiérového vydania JuFF obsahuje päť programových sekcií (Súťaž debutov, Divácke hity, Televízne seriály, Paralelný pohľad, Slovenské a České filmy).

JuFF pripravuje aj ďalšie tzv. oddychové sprievodné aktivity, napríklad divadelné predstavenie, zábavnú talk-show, alebo koncerty známych umelcov slovenskej a českej hudobnej scény. Priamo v centre mesta sa uskutoční veľký koncert obľúbenej skupiny IMT Smile. Len špeciálne pre JuFF spoja svoj vtip a intelekt aj českí a slovenskí obľúbení protagonisti zo známej televíznej Partičky. Záver každého festivalového dňa obstará rôzno-štýlová klubová hudba, ktorú si návštevníci festivalu užijú v kulisách obľúbeného Nu Spirite, keďže ten sa pri tejto príležitosti presunie priamo do Trnavy.

Predpredaj akreditácií a lístkov na celý program, bude spustený čoskoro, sledujte www.juff.sk tak vám nič neujde.

Odporúčame