Denník N

Ráno s NHL: Keby sa manažér neinšpiroval basketbalom, všetko mohlo byť ináč. Ako upadajúci Gáborík získal Stanleyho pohár

Foto – TASR
Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobré ráno,

útočník Marián Gáborík pred desiatimi rokmi získal Stanleyho pohár s Los Angeles Kings a mal jedno z najvydarenejších play-off slovenského hokejistu v NHL vôbec. Bola to vtedy taká priaznivá súhra okolností, že aj s odstupom desaťročia vyznieva až neuveriteľne.

Čo všetko predchádzalo jeho výroku po víťaznom finále, že „všetci moji kamaráti z Trenčína už trofej vyhrali, konečne prišiel rad na mňa, aby som ju priniesol domov“?

Vtedy 31-ročný Gáborík bol na začiatku sezóny 2013/14 hráčom Columbusu. V októbri 2013, teda v prvom mesiaci sezóny, v 10 zápasoch nazbieral 10 bodov (5+5). V prvej polovici novembra nebodoval vôbec a potom si zranil koleno. Do hry sa vrátil krátko pred Vianocami, ale prišla ďalšia pohroma, po ktorej zvažoval, že by s hokejom skončil.

„Po zranení kolena som sa vrátil po šiestich týždňoch a hneď v štvrtom striedaní som si zlomil kľúčnu kosť. Bolo to ťažké obdobie. Moja manželka – vtedy ešte priateľka, ale teraz už manželka – ma len podporovala a povzbudzovala, aby som pokračoval,“ spomínal Gáborík.

Do súťažného diania sa dostal späť na konci februára a pri prehre na ľade New Jersey 2:5 hneď aj skóroval. Bol to jeho šiesty gól v sezóne a zároveň posledný za Columbus. Za tím odohral ešte tri zápasy a prišla výmena, ktorá pre Trenčana bola zároveň vykúpením.

V nočných zápasoch NHL hrali dvaja Slováci, bodovo sa nepresadili. Tampa s Erikom Černákom prehrala s Floridou 2:3 po predĺžení, v sérii prehráva 0:2 na zápasy, Washington s Martinom Fehérvárym prehral s Rangers 3:4, stav série je takisto 0:2.

Manažér inšpirovaný NBA

Z Ohia ho 5. marca 2014 vymenili do Kalifornie za Matta Frattina, výber v druhom kole draftu a podmienečný výber v treťom kole.

„Gáborík chcel, aby to fungovalo, my sme tiež chceli, aby to fungovalo. Ale nevyšlo to a obaja sme museli ísť ďalej. Môžete mať veľké meno a veľkú kariéru, ale niekde môže byť ťažké zapadnúť. On jednoducho

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie