Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Musite mi verit.jpg
Foto: Bux.sk
23. apríla 2024 PR správyKultúraKnihy od PRservis.skSITA Diskusia()

Končí sa obľúbená séria Worthingtonovci. Musíte mi veriť

23.4. 2024 – Záverečný, šiesty diel bestsellerovej regentskej série Elly Quinnovej s názvom Musíte mi veriť je plný vášne, dobrodružstiev a vtipných zápletiek. Spoznáme v ňom mladšiu sestru Augustu Viversovú, ktorú namiesto manželstva láka šíry svet.

Mimochodom, všetko sa to začalo v roku 2022, kedy vyšiel prvý diel Tri týždne do svadby. Odvtedy každý rok dva diely. Markíz hľadá manželku, Začalo sa to bozkom, Markíz a ja, Môj prvý gróf a teraz sa ich sága uzatvára. Treba povedať, že si získala množstvo fanúšičiek, ktoré netrpezlivo čakali na každý nový diel.

Staršie sestry lady Augusty Viversovej si našli dobrých manželov, ktorých ľúbia, ale Augusta je presvedčená, že pre manželstvo by sa musela vzdať štúdia jazykov a geografie a nemohla by cestovať. Keď sa Augustina mama postaví proti jej rozhodnutiu študovať na jedinej univerzite v Európe, na ktorej môžu študovať ženy, je nútená zúčastniť sa na večierkoch a báloch usporadúvaných počas londýnskej spoločenskej sezóny. Večierky ju nebavia, až kým nestretne svetobežníka lorda Phineasa Cartera-Woodsa. No Európa čaká…

Phineas študoval architektúru na celom svete, ale jeho najväčším objavom sa stala Augusta. Ako by mohol odolať dáme, ktorá má rada mapy, cudzie jazyky a ďaleké krajiny? Augusta však túži po štúdiu, nie po vydaji. Keď sa Phinn dozvie, že príbuzní ju pozvali na výlet do Európy, rozhodne sa tajne pripojiť k ich skupine. Chce Auguste ukázať, že aj v spoločnom zväzku možno nájsť vzrušujúce dobrodružstvo. No keď im cestu skrížia nebezpečné prekážky, Phinn dostane príležitosť dokázať Auguste svoju lásku…

Znamená to, že sa do nej zaľúbil? Dorchester povedal, že láska sa prikradne nepozorovane. Džentlmen je najprv šťastný, že má v posteli krásnu bytosť, a potom si uvedomí, že bez nej nevie žiť.
Doparoma! Phinn ešte nemal Augustu v posteli a už si nevedel predstaviť život bez nej. Čo má urobiť, aby s ním dobrovoľne vstúpila do stavu manželského? Určite nie to, čo robí, to mu bolo jasné.

Ella Quinn patrí medzi TOP autorky regentských romancí. Jej séria Worthingtonovci je čítanie, ktoré len tak ľahko nedokážete odložiť. Baví vás, vychutnávate si jednotlivé knihy, v ktorých nechýba dobrodružstvo, intrigy, akcia a samozrejme veľa lásky a vášne.
Autorka má skvele naštudované regentské obdobie a jej príbehy sú autentické – pozná zvyky, vtedajšie netradičné i všeobecne známe aspekty spoločenského života. Ovláda historické pozadie, vie správne dobovo obliecť svoje postavy. Aj novinka Musíte mi veriť je krásny únik do žiarivého regentského sveta.

Milan Buno, knižný publicista

Informačný servis

K téme

Vaša cesta za hranice seba samého. Nespútaná duša Eliška. Silný dojímavý príbeh od najobľúbenejšej slovenskej autorky

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Knihy

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.