Je to potvrdené. Reprezentáciu posilnia piati hráči zo zámoria

ta3/Filip Vojtek
23.4.2024 10:25 , Aktualizované: 23.4.2024 19:02

Slovenskú hokejovú reprezentáciu oficiálne posilní na svetovom šampionáte v Prahe a Ostrave prvých päť hráčov zo zámorskej NHL. Budúci týždeň sa do prípravy národného tímu zapoja obranca Šimon Nemec a kvarteto útočníkov Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda, ktorý väčšinu ročníka odohral na farme v AHL. Slovenský zväz ľadového hokeja to potvrdil na svojom webe.

Pozitívne reakcie

Zväz v uplynulých dňoch kontaktoval všetkých hráčov, o ktorých malo vedenie reprezentácie záujem. „Tento rok bude účasť hráčov z NHL vyššia v porovnaní s minulými rokmi,“ povedal generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

„Všetkých, ktorých sme oslovili, nám potvrdili účasť. Menovite ide o Tatara, Slafkovského, Nemca, Pospíšila a Regendu, ktorého príchod doťahujeme. Trénerom budú k dispozícii už budúci týždeň počas zrazu v Žiline,“ avizoval.

Tatara čaká už siedmy svetový šampionát, na tom spred dvoch rokov vo Fínsku viedol Slovensko v pozícii kapitána. Nemca čakajú štvrté majstrovstvá sveta v rade, Regendu tretie. Rovnako tretí štart absolvuje aj Slafkovský. Pospíšil si oblečie reprezentačný dres na scéne MS premiérovo. 

„Komunikovali sme s každým hráčom viackrát. Už pri prvej komunikácii bolo od všetkých cítiť pozitívne nastavenie. Zrejme je to aj tým, že šampionát je veľmi blízko Slovenska. Chlapci určite komunikovali aj medzi sebou. Sú dobre nastavení, veríme, že budú lídrami nášho tímu a splnia očakávania fanúšikov,“ priblížil Šatan.

Sledujú vývoj súťaží

Podoba slovenského tímu na MS v Prahe a Ostrave sa postupne kryštalizuje. Po prvých potvrdených menách v NHL sú v hre o miestenku v národnom tíme ďalší hráči. 

„Súťaže stále bežia, finálové série sledujeme v Česku aj na Slovensku. Odštartuje tiež play-off v zámorskej AHL a v prípade neúspechu klubov so slovenskými hokejistami je možnosť, že by nás do majstrovstiev sveta ešte stihli posilniť. Dovedna ide o skupinu so štyrmi až šiestimi potenciálnymi menami. Samozrejme, budeme sledovať aj play-off NHL, kde stále máme dvoch hráčov, ktorých by sme v prípade skorého vypadnutia určite kontaktovali a počkali si na ich rozhodnutie,“ doplnil Šatan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok