Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vypila čaj so zdravotníkmi, potom skočila zo strechy. Rusko oplakáva smrť mladej volejbalovej reprezentantky

Ruskú športovú obec šokovala samovražda dvadsaťjedenročnej Ariny Mihajlinovej. Reprezentantka v plážovom volejbale sa rozlúčila so životom skokom zo 16. poschodia.

23.04.2024 08:50
Arina Mihajlinová Foto:
Arina Mihajlinová.
debata (10)

Ruské média uviedli, že telo volejbalistky našli pri študentskom domove Moskovského energetického inštitútu. Pád zázrakom prežila, no hneď po prevoze do nemocnice zomrela.

Ako uviedla trénerka klubu Zarečje – Odintcovo Natalija Urjadová, v ktorom zosnulá volejbalistka pôsobila, dôvodom samovraždy bol rozchod s jej partnerom.

„Arina bola milý, bystrý, veselý, veľmi milý a slušný človek. Ako športovkyňa mala ďalekosiahle plány, nezvykla sa vzdávať,“ opísala svoju bývalú zverenkyňu.

„Ukázalo sa, že sa rozišli v ten istý deň, v deň tragédie. Rozprávali sa, z nejakého dôvodu sa rozišli a súdiac podľa toho, čo čítal alebo počul v telefóne, jej priateľ usúdil, že je potrebné zavolať záchranku,“ opisuje priebeh tragického dňa Urjadová.

243514561 1844177119120543 8500167263726292078 n Čítajte viac Bola som úžasná, tvrdohlavá, ale aj sakra dobrá, napísala v liste na rozlúčku. Jazdkyňa sa rozhodla ukončiť svoje utrpenie

Záchranka dorazila, kým Arina ešte žila. Lekári športovkyňu vyšetrili, ale nenašli dôvod na obavy a odišli. Po ich odchode volejbalistka vyliezla na strechu a skočila.

Podľa trénerky by bol užitočnejší skôr tím odborníkov na psychologickú pomoc, keďže Arina nebola v dobrom rozpoložení. Tí však nedorazili.

"Záchranári sa s ňou porozprávali, dali jej čaj a hotovo, to bolo všetko. Potrebovala psychologickú pomoc, nebolo možné ju nechať v tomto stave.

Bolo potrebné niekoho kontaktovať a počkať na kompetentných odborníkov," uviedla smutná trénerka pre ruský web Gazeta.ru.

Volejbalová šéfka Tijana Boškovičová Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Tijana Boškovičová má vo volejbalovom svete...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #rozchod #samovražda #plážový volejbal #Arina Mihajlinová