Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zo zahraničia

22. apríla 2024

Na provizórnom pohrebisku v meste Chán Júnis našli 283 tiel, tvrdí palestínska civilná obrana



Palestínska civilná obrana v Pásme Gazy v pondelok oznámila, že na dočasnom pohrebisku v hlavnej nemocnici v meste Chán Júnis našli od piatka 283 tiel. Pohrebisko v Násirovej nemocnici zriadili, keď ju ...



Zdieľať
israel_palestinians_77674 676x451 22.4.2024 (SITA.sk) - Palestínska civilná obrana v Pásme Gazy v pondelok oznámila, že na dočasnom pohrebisku v hlavnej nemocnici v meste Chán Júnis našli od piatka 283 tiel.


Pohrebisko v Násirovej nemocnici zriadili, keď ju v marci začali obliehať izraelské sily. Vtedy ľudia neboli schopní pochovávať zosnulých na cintoríne a vykopali hroby na dvore nemocnice, uviedla skupina.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt


Civilná obrana vysvetlila, že niektoré telá boli ľudia, ktorých zabili počas obliehania nemocnice. Ďalších zabili, keď v marci izraelskí vojaci vykonali v nemocnici raziu.

Po tom, ako sa armáda z mesta Chán Júnis tento mesiac stiahla, obyvatelia sa začali vracať do nemocnice a hľadať telá svojich blízkych, aby ich mohli riadne pochovať.

Medzinárodný výbor Červeného kríža poskytol civilnej obrane 1 500 vriec na mŕtvoly a ochranné vybavenie, aby jej pomohol pri prácach na pohrebisku a presune tiel.


Zdroj: SITA.sk - Na provizórnom pohrebisku v meste Chán Júnis našli 283 tiel, tvrdí palestínska civilná obrana © SITA Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov
<< predchádzajúci článok
Ukrajinská SBU zadržala agenta ruskej vojenskej rozviedky, ktorý mal zistiť rozmiestnenie protivzdušnej obrany Kyjeva